Yıldırım'ın 'malumu ilam'ı: Darbe girişimi başarıyla sonuçlandı

TRT'yi ziyaret eden Yıldırım "Türkiye'de darbe girişimi yüzde 100 başarıyla sonuçlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın 'malumu ilam'ı: Darbe girişimi başarıyla sonuçlandı

Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimine ilişkin olarak, “Hayat artık normale döndü, vatandaşlarımız işini bitirdikten sonra meydanlara gitsin” dedi.

TRT’yi ziyaret eden Yıldırım’ın dili sürçtü ve “Türkiye’de darbe girişimi yüzde 100 başarıyla sonuçlanmıştır” dedi.

Başbakan Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Milletimiz rahat olsun. Hayat artık normale döndü. Yapacağımız gündüz vatandaşlarımız işinde gücünde olacak. Normal hayatımıza devam edeceğiz ama bu çok büyük bir olay. Türkiye için değil, dünyadaki demokrasilerin geleceği açısından da çok önemli bir olay. İşi gücü bittikten sonra vatandaşlarımız yine Ankara Kızılay, İstanbul Taksim başta olmak üzere 81 velayetimiz 960 ilçemiz, köylerimiz her yerde adeta bir şenlik havasında demokrasi nöbetlerine devam edeceğiz. 

Gündüz, normal hayat devam ediyor, işimize gücümüze bakıyoruz. Bir müddet daha akşam demokrasi nöbetlerine devam edeceğiz.

Bir, Türkiye’de darbe girişimi yüzde yüz başarıyla sonuçlanmıştır. İki, Türkiye’de hayat normale dönmüştür. Üç, bugünlerde ‘Darbe henüz tamamlanmadı, darbe devam ediyor’ algısı yaymaya çalışanlara karşı Türk kamuoyunun bilmesini isterim ki aslı astarı olmayan haberlerdir. Bankacılık sistemimiz tıkır tıkır işlemektedir. Borsa, Merkez Bankası çalışıyor. Bütün finansal kuruluşlarımız kısıtlamaya tabi olmadan faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu tür haberlere, iftiralara ne içeriden dışarıdan finansal çevrelerin itibar etmemesini istiyoruz.”