Erdoğan: Demokrasi nöbetlerine ara veriyoruz

Yıldırım ve Erdoğan Ankara'da açıklamalarda bulundular.

Erdoğan: Demokrasi nöbetlerine ara veriyoruz

“Demokrasi Nöbeti’nin” son günü olduğu açıklanan bu akşam, Erdoğan ve Binali  Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda konuşma yapıyor.

Binali Yıldırım konuşmasından satır başları şu şekilde;

“İşte millet, işte demokrasi, muhteşem bir tablo. Bu aziz millet Türkiye’nin geleceğini, ay yıldızlı bayrağı namertlere çiğnetmedi.

15 Temmuz gecesi çok temiz bir imtihandan geçtik. Halkımız işgale geçit vermedi.Hain kalkışmaya cevabı sizler verdiniz. O gece millet nasıl olunur, milli iradeye nasıl sahip çıkılır gösterdiniz.

FETÖ’cü katillere dersini verdiniz. Darbeciler kaybetti, Türkiye kazandı, millet kazandı, hukuk devleti kazandı. Darbeyi birlikte püskürttük, kenetlendik. Bundan sonra daha da kenetlenmeliyiz.

Bu uzlaşma iklimini sürdürmeye kararlıyız. FETÖ gelecek ve hesap verecek. Bunun hesabını sormazsak, şehitlerimizin arkasında bıraktıklarının yüzüne nasıl bakarız.”

Yıldırım sonrasında kürsüye Erdoğan çıktı.

Erdoğan, “15 Temmuz Ankara’nın da kurtuluş günüdür. Halkımız darbecilerin heveslerini kursaklarında bıraktı. Bizler asla hiçbir beşeri gücün önünde eğilmedik, eğilmeyiz. Sadece Rabbimizin huzurunda rükuda eğiliriz. Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyenlerin hevesi kursaklarında kaldı.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “ABD bir tercih yapacaktır. Ya Türkiye ya FETÖ. Böyle bir darbe organizatörünü daha fazla saklamayacak, bize gönderecektir” açıklamasını yaptı.

“Demokrasi nöbeti sadece belli saatlerde, belli yerlerde yapılmaz. Demokrasimize, özgürlüğümüze, devletimize, geleceğimize günün 24 saati, yılın 365 günü evlerimizde, iş yerlerimizde, her yerde sahip çıkacağız.” ifadelerini kullandı.

Bugünkü gerçekleşen patlamaları hatırlatarak “Tehdidin, tuzağın, ihanetin, sabotajın nereden geleceği, ne zaman geleceği, kimden geleceği belli olmuyor. Bugün Şırnak’ta yine şehitlerimiz var. Mardin’de, Diyarbakır’da patlamalar var. İhanet nöbetini FETÖ bırakıyor, PKK devralıyor, o bırakıyor DAİŞ devralıyor. Biliyoruz ki hepsinin cibilliyetinin gereği bu, biliyoruz ki bunların tıynetinin gereği bu. Onlar da bunu yapıyor. Karakterlerinin gereğini yapıyor.” dedi.

İdam cezasına ilişkin “Halkın idam talebini parlamento bir kenara koyamaz.” diyerel Parlamento idama ‘evet’ diyorsa bunu Cumhurbaşkanı olarak onaylayacağını belirtti.