Yetkileri kaldırılan Vali'den açıklama

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak esti gürledi.

Yetkileri kaldırılan Vali'den açıklama

AKP’nin Nusaybin’deki operasyonlarda yaşanan kayıpların sorumluluğunu üzerinde yıktığı ve yetkilerini elinden alarak askere verdiği Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak esti gürledi.

Nusaybin’deki operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulunan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, “Nusaybin PKK’ye mezar olacak” iddiasında bulunurken ilçedeki operasyonlara ilişkin yetkilerinin kaldırılmasından ise bahsetmedi.

AKP hükümeti, PKK ile mücadele konusunda Nusaybin’de yaşanan sorunları gidermek için izlenecek yeni stratejiyi değerlendirirken, bölgeye gidip inceleme yapan heyetin raporundan yola çıkılarak, operasyonların yönetilmesi yetkisini Mardin Valisi Koçak’tan alarak ilçedeki en üst rütbeli askere devretmişti.

Mardin Valisi ile operasyonları yürüten ildeki güvenlik birimleri arasında yaşanan koordinasyon sıkıntısından sonra, Vali’nin görevden alınmasının gündeme geldiği de bu arada dile getirilmiş ve değişikliğin genel bir valiler kararnamesi yoluyla yapılması kararlaştırıldığı açıklanmıştı.

Artık “vekaleten” görevini sürdüren Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak’ın, bu duruma cevabı ise Nusaybin ile Kamışlı arasında tünellerle geçiş yapıldığı iddialarını yalanlamak ve kuru bir hamaset oldu. Koçak’ın AKP’nin “strateji değişikliğine” hiç değinmemesi ise dikkatlerden kaçmadı.

http://gazetemanifesto.com/2016/04/09/nusaybinin-yonetimi-askere-birakildi/