Yeni Şafak'ın şefi, bu sözlerini hatırlar mı: Halep intikamını almasını bilecektir

Yeni Şafak'ın Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ünKarlov suikastine ilişkin açıklamaları, 3 hafta önceki köşe yazısını akla getirdi.

Yeni Şafak'ın şefi, bu sözlerini hatırlar mı: Halep intikamını almasını bilecektir

Halep’te cihatçıların Ordu karşısındaki kesin mağlubiyetinin ardından, Suriye’nin müttefikleri olan İran ve Rusya aleyhinde propagandaya hız veren AKP medyası, Rus Büyüelçi Karlov’a yönelik suikastın ardından ‘hızlı’ bir dönüş yaşıyor.

AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak’ın Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Karlov suikastine ilişkin açıklamasında CIA’yı adres göstererek, saldırının ardından Türkiye ve Rusya’nın ABD ile ilişkilerinin çok ağır darbe alacağını ileri sürdü.

Karagül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “FETÖ’nün suikast timleri harekete geçti! CIA istihbarat oyunları başladı.  Uyuyan hücreler uyandırıldı. Türkiye ve Rusya açık hedef!

Bu suikast, Türkiye-Rusya ilişkilerine değil, Rusya ve Türkiye’nin ABD ile ilişkilerine çok ağır darbe vuracak. FETÖ izi CIA’ya götürüyor!” ifadelerini kullandı.

3 hafta önce: Esed’i, Rus’u…

Oysa aynı İbrahim Karagül, 30 Kasım 2016 Tarihli Yeni Şafak gazetesindeki yazısında ise, ‘Halep’te cihatçıların yenilmesinin intikamının er ya da geç alınacağını’ söylüyordu. Karagül’ün “Halep’in intikamı çok acı olacaktır..” başlıklı yazısından bir kısım şöyle:

“Esed’i, Rus’u, PKK’lısı, Hizbullah’ı, İran’ı… her birlikte bu kadim şehri yerle bir ediyor şimdi. Hep birlikte bu şehrin insanlarını diri diri toprağa gömüyor şimdi. Hizbullah’la PKK’yı, İran’la ABD’lileri aynı cephede buluşturan düşünce nedir, öfke nedir, intikam hırsı nedir? Hangi tarihi hesap görülüyor?

Washington ile Tahran’ı, Moskova ile Brüksel’i konu Halep olunca, Suriye olunca, Müslüman olunca, bizim coğrafya olunca bir araya getiren inanç, ahlaksızlık, ilkesizlik, utanmazlık nedir?

***

Halep binlerce yıllık bir şehir. Kendisine saldıran ülkelerin çoğundan daha yaşlı, çoğundan daha bilge, çoğundan daha güçlü bir şehir. Şehitler verse de, çocuklarını kurban etse de, o ülkelerden, o rejimlerden, o istilacı güçlerden, o ahlaksızlardan çok daha uzun ömürlü olacak, yaşayacak ve intikamını bu ülkelerden almayı bilecektir. Bunu biliyoruz. Çünkü bütün şehirler intikamını er ya da geç almıştır.”