Yeni Şafak, AKP'nin IŞİD'i Münbiç'te kurtarma planını açıkladı

Türkiye'nin "kırmızı çizgi" bahanesiyle IŞİD'e karşı savaşan DSG'nin IŞİD'in elindeki kenti kurtarması halinde IŞİD'in imdadına yetişileceği ilan edildi.

Yeni Şafak, AKP'nin IŞİD'i Münbiç'te kurtarma planını açıkladı

AKP, PYD ve YPG’nin Fırat’ın batısına geçmesini kırmızı çizgi olarak ilan ettiği biliniyor. YPG’nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) ABD’nin hava desteğiyle Teşrin Barajı ve Karakozak Köyü güneyindeki köprüyü ele geçirmesinden sonra PYD için bu kırmızı çizgiyi geçmek ve Afrin kantonuna ulaşmak için alternatif bir güzergah oluşmuş oldu. DSG de, bu bağlamda Türkiye sınırına yaklaşık 40 kilometre uzakta olan IŞİD’in elindeki Münbiç kentine doğru operasyonlarını genişletiyor.

Bu durum Türkiye’nin Fırat’ın batısına yönelik kırmızı çizgisinin çevresinden dolaşan bu hamle karşısında, Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, IŞİD’in kontrolündeki Rakka ve Cerablus kentleri arasında bulunan Münbiç kasabasının YPG’nin eline geçme olasılığını PYD’ye karşı harekete geçme vakti olarak belirledi.

ManbijYeni Şafak Türkiye’nin hareket planını “Gaziantep Karkamış civarında bulunan Fırtına obüslerinin yönleri Münbiç’e çevrildi. Münbiç, Türkiye sınırına 37 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Fırtına obüsleri ise kaliteli mühimmatla 40 kilometreye kadar etkili menzile sahip. Dolayısıyla vur emri alan asker, PYD’yi Münbiç’e girdiği anda top atışıyla püskürtecek. Bölge, gerek yerel kaynaklardan ulaşan istihbarat bilgileri, gerekse havadan insansız hava araçlarıyla anlık olarak kontrol ediliyor. Yine Kilis’te de Azez saldırısına karşı obüsler nöbet tutuyor.” diye açıkladı.

Böylece, Yeni Şafak’ın haberinde ifade edilen bu husus, Türkiye’nin “kırmızı çizgi” bahanesiyle IŞİD’e karşı savaşan DSG’nin IŞİD’in elindeki kenti kurtarması halinde IŞİD’in imdadına yetişileceğini de ilan etmiş oldu.