Yeni bir gelir kapısı: Kıdem Tazminatı Fonu

İstanbul Sanayi Odası Aylık Olağan Meclis Toplantısı'na katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hükümetin kıdem tazminatı fonunu hayata geçireceğini açıkladı.

Yeni bir gelir kapısı: Kıdem Tazminatı Fonu

İstanbul Sanayi Odası Aylık Olağan Meclis Toplantısı’na katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hükümetin kıdem tazminatı fonunu hayata geçireceğini açıkladı.

Bozdağ, “Hükümet olarak biz diyoruz ki, fon kuralım. Fonda parası yatsın. Yarın işyerinden ayrıldı, gitsin hesabından parasını çeksin. Ne mahkemeye gitsin ne de avukata” dedi.

Geçtiğimiz günlerde işsizlik fonuyla alakalı soru önergesini üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamalardan İşsizlik Sigortası Fonu’nda biriken paranın sadece yüzde 34,6’sının işsize gittiği ortaya çıkmıştı.

Yeni kurulacak olan Kıdem Tazminatı Fonu’nda bu oranın ne olacağını ise önümüzdeki günler gösterecek.

İş mahkemeleri sürekli işçi lehine karar veriyor

İş Mahkemeleri’nin sürekli çalışanlar lehinde karar vermesinden şikayetçi olan bir sanayiciye yanıt veren Bozdağ, iş mahkemelerinde meslekten olmayan hakimlerin görevlendirilmesine ilişkin bir taslak üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bozdağ, “Hakimler, verdikleri kararlarda, kabul ötesinde hak ve hakkaniyet neyse onun gereğini yapmalıdır. Şu anda bizim yasalarımız bu konuda işçi lehine veyahut da işveren aleyhine yorum yapma konusunda ne hakime ne de başka birine yetki vermemektedir. Sadece hakkı tespit edip, sahibine teslim etmesi konusunda düzenlemeler vardır” dedi.