"Yeni Anayasa" maratonu başladı

Türkiye'nin gündemini yıllardır meşgul eden "Yeni Anayasa" çalışmalarında yeni bir dönem esas olarak yeniden başladı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığındaki Anayasa Mutabakat Komisyonu'nun ilk toplantısı yapılıyor.

Türkiye’nin gündemini yıllardır meşgul eden “Yeni Anayasa” çalışmalarında yeni bir dönem esas olarak yeniden başladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman başkanlığındaki Anayasa Mutabakat Komisyonu’nun ilk toplantısı yapılıyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İsmail Kahraman yaptı. Yeni anayasa yapımının kolay bir süreç olmadığını belirten Kahraman, “Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı vardır. Ortak aklı harekete geçirerek anayasa yapım sürecini başarıyla yapacağımıza inanıyorum. 24. yasama döneminde yapılan çalışmalarla, her ne kadar yarım kalmışsa da, komisyonumuza ciddi bir birikim aktarılmıştır. Yeni kurulan komiyonumuz birikimden faydalanacak ve çalışmalar en kısa sürede tamamlanacaktır. Anayasa yapımı kolay bir süreç değildir. 1982 Anayasası yamalı bohçaya dönmüştür. Türkiye’yi geleceğe taşıma yeterliliğinden uzaktır. Yeni bir anayasa yapmaya darbe yönetimlerinden daha fazla hakkımız olduğunu hepimiz takdir ediyoruz.” ifadelerini kullandı

Komisyonda AKP, CHP, MHP ve HDP’den üçer üye bulunuyor. Anayasa Mutabakat Komisyonu’nda yer alan isimler AKP’den eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül; CHP’den Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Balıkesir Milletvekili Namık Kemal Havutça ve Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, MHP’den Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ve Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir ile HDP’den Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve İstanbul Milletvekili Garo Paylan’dan oluşuyor.