Yeni Akit'ten IŞİD'e ağıt: Palmira kurtarılınca ne yapacaklarını şaşırdılar

AKP’nin yandaş yayın organı Yeni Akit, Suriye Ordusu’nun Palmira’ya girişi karşısında paniğe kapılınca IŞİD’in müttefiki olduğunu ilan etti.

Yeni Akit'ten IŞİD'e ağıt: Palmira kurtarılınca ne yapacaklarını şaşırdılar

AKP’nin yandaş yayın organı Yeni Akit, Suriye Arap Ordusu’nun Palmira’ya girişi karşısında paniğe kapılınca IŞİD’in müttefiki olduğunu ilan etti. Yeni Akit, daha sonra haberin başlığını değiştirerek tekrar girdi.

“Katil Suriye Ordusu Palmira’ya girdi” ifadesiyle haberi Twitter hesabından paylaşan Yeni Akit, başlığı da “Despot, Beşar Esed yönetimindeki Suriye Ordusu Palmira’ya girdi” diye attı.

Haberin devamında da nefret kusmaya devam ederek şaşırtmayan yandaş yayın organı, Suriye’nin İhbariye Haber kanalından edindiği bilgiyi “Suriye’de rejime bağlı İhbariye haber kanalı Katil Suriye Ordusu ve rejime bağlı güçlerin Palmira’ya girdiğini duyurdu.” ifadeleriyle verdi.

akit1

akit2

Tepkilerden sonra haberi değiştirip tekrar yayınladılar

Öte yandan, haberin bu şekilde sunulmasına tepkiler gelmesi üzerine gazete haberi tekrar yayınladı. Tekrar yayınlanan haberin başlığının ise “Suriye ordusu, DAEŞ’in kontrolündeki Palmira kentine girdi” olarak değiştirilmesi dikkat çekerken bu kez “Esed” Esad olurken, “katil, despot” gibi ifadeler ise hiç kullanılmadı.

akit3

akit4

Palmira’nın hikayesi

Sanata, tarihe ve insanlık değerlerine düşmanlığını her fırsatta ifade eden gerici yandaş yayın organı haberin sonunda ise Palmira’nın Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Dünya Mirası listesinde olduğunu yazabildi.

Yeni Akit’in yandaşlığına soyunduğu IŞİD ‘çölün incisi’ lakaplı Palmira antik kentini, Mayıs 2015’te ele geçirmişti. Antik kentte patlayıcı ve mayın döşeyen örgüt, Palmira’daki müzenin önünde bulunan ünlü aslan heykelini parçalamış, Baalşamin ve Bel tapınaklarını havaya uçurmuş, kentin baş arkeoloğu Halid Esad’ı kafasını keserek katlettikten sonra kafasını sütunlara asmıştı.

Suriye Ordusu’nun Palmira’yı da cihatçı teröristlerden temizlenmesiyle birlikte Palmira-Şam-Deyr Ez Zor karayolundaki stratejik kavşak tamamen Suriye güçlerinin kontrolüne girdi.