Yeni Akit'ten iğrenç manşet: Sivas "mazlumları" serbest bırakılsın

Gerici Yeni Akit gazetesinin son iğrençliği, Sivas Katliamı sanıklarını kurtarmak için harekete geçmeyen AKP'li Sivas milletvekillerini eleştirdiği manşet oldu.

Yeni Akit'ten iğrenç manşet: Sivas

Gerici Yeni Akit gazetesinin son iğrençliği, Sivas Katliamı sanıklarını kurtarmak için harekete geçmeyen AKP’li Sivas milletvekillerini eleştirerek “Sivas mazlumlarına vekilleri suskun” manşeti atmak oldu.

Dinci gericiliğe karşı çıkan ve AKP muhalifi olan herkesi hedef göstermesi ile yaptığı yalan ve iğrenç haberlere tanınan Yeni Akit gazetesi, Sivas Katliamı sanıklarını kurtarmak için harekete geçti. İnsanları diri diri yakan katliamcıları “mazlum” diye sunmaya cüret eden gazete, AKP’li Sivas milletvekillerini de şeriatçı katliamcıların serbest bırakılması için herhangi bir şey yapmamakla eleştirdi.

“Bugüne kadar mağduriyetlerin giderilmesi noktasında bir türlü mesafe alınamadı”

Yeni Akit, “Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te ateist Aziz Nesin’in tahrikleriyle gerçekleşen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği Madımak olayları sonrası Sivaslı Müslümanlara yönelik başlatılan kin ve intikam takibi sürüyor. Bugüne kadar mağduriyetlerin giderilmesi noktasında bir türlü mesafe alınamadı.” ifadelerini kullandı.

Sivas katliamı sanıklarının yargılandığı mahkemede CHP ve HDP’lilerin müdahil olup süreci takip ettiğini hatırlatan gazete, AKP’ye eleştiride bulunarak “Mazlumların gözünü çevirdiği AKP’li vekillerin ise elini yeterince taşın altına koymadıkları belirtiliyor” dedi.

AKP’li vekiller de “mağdur” edebiyatında

AKP’li vekillerden de konuyla ilgili görüş alan Yeni Akit, AKP Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin’in, Sivas’ta 23 yıl önce yaşanan olay sonrası başlayan mahkeme sürecinde çok sayıda kişinin mağdur edildiğini söylediğini yazarken bir başka AKP Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk’un ise, konuyla ilgili soruları yeterli bilgi sahibi olmadığı gerekçesiyle cevaplamadığını duyurdu.

Şeriatçı katliamcılara 33 idam

Yeni Akit’in gericilerin yalanlarıyla “Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te ateist Aziz Nesin’in tahrikleriyle” gerçekleştiğini ileri sürdüğü Madımak Katliamı’nda 37 kişinin hayatını kaybetmişti.

Katliamcılar, yapılan yargılamada Ankara 1 No’lu Devlet Güvenlik Mahkemesi’nin 26 Aralık 1994’te açıkladığı kararda, ‘tahrik’ten 3 ila 20 yıl arasında hapis cezası almış bu karar Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından bozulmuştu.

Bunun üzerine yeniden yapılan yargılamada ise “Devletin anayasa ve temel nizamını bozma” gerekçesi ile 33 sanık idam cezasına mahkûm edilirken, 4 sanık 20’şer yıl, 1 sanık 15 yıl, 27 sanık 7 yıl 6’şar ay, 2 sanık 5’er yıl ağır, 1 sanık ise 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.