Yeni Akit Mustafa Kemal'e saldırmaya devam ediyor: Vatandaşa eroin satılıyordu

Yeni Akit yazarı Dilipak: Mustafa Kemal döneminde vatandaşa eroin satılıyordu

Yeni Akit Mustafa Kemal'e saldırmaya devam ediyor: Vatandaşa eroin satılıyordu

AKP’ye yandaşlığı ile tanınan Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Trabzon’da bir özel üniversitede gastronomi bölümünde alkollü içecekler dersinde yaşanan olaylara tepki göstererek, “Mustafa Kemal döneminde ilkokul seviyesinde bira dağıtılırdı. Rakı ‘Aslan sütü’ idi. Vatandaşa eroin satılıyordu hem de reklam yapılarak” dedi.

Mustafa Kemal döneminde “Bira anne sütü kadar değerliydi” diyen Dilipak’ın Yeni Akit’te “Şarap içer miydiniz?” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Mustafa Kemal döneminde ilkokul seviyesinde bira dağıtılırdı” diyen Dilipak, “Rakı ‘Aslan sütü’ idi. Milli içkimizdi.. ‘Tekel’ bu anlamda ‘Milli!?’ bir görev ifa ediyordu. Vatandaşa eroin satılıyordu hem de reklam yapılarak.. ‘Bira anne sütü kadar değerli’ idi. Millet askeri de tiryaki yapıldı.. Şimdi sigara yasak, bu defa Şeytan; Osmanlı sarığı sarıp, elinde nargile ile ‘Şark cafe’ tabelasını asıp, sizi ‘buyur’ ediyor. Cumhuriyet meyhanesini hatırlayın. Zaten cumhuriyetin ünlü yazarı Mustafa Ekmekçi elinden gelse kışla, ordu evi, devlet konuk evi, öğrenci yurtları ve aşevlerinde, kamu işletmelerinin yemekhanelerinde herkese domuz yedirecekti. “Devlet Domuz Üretme Çiftlikleri kurulması fikrini savunuyordu ‘kızıl domuz’!” ifadelerini kullandı.