Yeni Aile Bakanı zorunlu doğu görevini kabul etmemiş!

Yeni hükümetin tek kadın bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın, Tıp Fakültesi eğitimi sonrası zorunlu Güneydoğu hizmetini yerine getirmediği ortaya çıktı.

Yeni Aile Bakanı zorunlu doğu görevini kabul etmemiş!

Yeni kabinenin tek kadın üyesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan’ın doktorluk hizmeti için doğu görevini yerine getirmeyi kabul etmediği ortaya çıktı.

35 yaşındaki Kaya, üniversite sınavında Bilkent Üniversitesi’ni burslu olarak kazandı, Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde okudu. Daha sonra 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne giren Kaya, 2015 yılında mezun oldu.

fatma

Muş’a atandı ancak gitmedi

Ancak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olan Kaya’nın Sağlık Bakanlığı tarafından zorunlu hizmet için atandığı Muş’a gitmediği ortaya çıktı. Sözcü’de yer alan habere göre Kaya, üniversiteden mezun olduktan sonra Muş Bulanık Hastanesi’ne pratisyen hekim olarak atandı ancak doğu hizmetine gitmedi. Mecburi hizmetini tamamlamadığı için de başka bir kurumda da doktorluk yapamadı.

Kaya 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Erdoğan ile çalıştı, tanıtım ve medya sorumlusu görevinde bulundu. 25 Kasım 2015’te ise AKP Dış ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Ardından milletvekili seçilip bakan oldu.