Yayın yasakları tam gaz: Beratcan ve Kocaeli çocuk merkezi haberlerine yayın yasağı

10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün öldürülmesi ile Kocaeli’deki çocuk rehabilitasyon merkezindeki çocukların kötü muameleye maruz kalmaları konusundaki haberlere yayın yasağı getirildi.

Yayın yasakları tam gaz: Beratcan ve Kocaeli çocuk merkezi haberlerine yayın yasağı

10 yaşındaki Beratcan Karakütük’ün öldürülmesi ile Kocaeli’deki çocuk rehabilitasyon merkezindeki çocukların kötü muameleye maruz kalmaları konusundaki haberlere yayın yasağı getirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun talimatıyla, Bakanlık Hukuk Müşavirliği dün İstanbul 4. Sulh Ceza Mahkemesine, Beratcan Karakütük cinayetiyle ilgili soruşturmaya dair yayın yasağı getirilmesi başvurusunda bulundu.  Bakanlık, başvuru dilekçesinde, olayla ilgili ulusal basın ve yayın organlarında ayrıntılı bilgilerin yer aldığını, bu bilgilerin, şüpheli ve öldürülen çocuğun annesinin ifadeleri olduğuna ilişkin iddiaların bulunduğunu belirtti.

Bakanlığın talebini değerlendiren mahkeme, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmayla ilgili yayın yasağı getirilmesine hükmetti.  Yayın yasağının soruşturma evresi tamamlanıncaya kadar devam ettirilmesine de karar veren mahkeme, kararın Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na gönderilmesini kararlaştırdı.

Bir yasak da Kocaeli çocuk merkezi için

Yayın yasağı bununla da kalmadı. Kocaeli’deki çocuk rehabilitasyon merkezi hakkındaki haberlere de bugün içinde yayın yasağı geldi. Kocaeli’de çekilen ve sosyal medyada hızla yayılan görüntülerde rehabilitasyon merkezinde kalan çocukların kötü muamele gördükleri gerekçesiyle binanın camlarına çıkarak “imdat” diye bağırdıkları görülüyordu. Olayı görüntüleyen kişiler savcılığa suç duyurusu başvurusu yapmaya çalışmışlar ancak kendilerine “durumun yargıya intikal ettirildiği, suç duyusu yapmalarına gerek olmadığı” söylenirken, görüntü çektikleri gerekçesiyle polis bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.