Yavuz hırsız ev sahibini bastırır: Görmez'e göre fetva gerçek ama haberini yapmak "din düşmanlığı"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, sapkınlıkla mücadele etmek yerine sapkınlığın meşrulaştırılmasını ortaya çıkartanları hedef göstermeyi sürdürdü.

Yavuz hırsız ev sahibini bastırır: Görmez'e göre fetva gerçek ama haberini yapmak

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Babanın öz kızına şehvet duyması haram değil” fetvasını doğrularken haberin yapılmasına tepki gösterdi. Görmez’e göre gerçekten yayınlanan bir fetvanın kamuoyuna sunulması “haber değil, İslam’a fobik nefret içeren gayri ahlaki haber mühendisliği.” Görmez, söz konusu fetvada Arapça’dan tercüme yapılırken bir hata yapıldığını belirterek, verilen cevaptan o anlamın çıkmayacağını iddia etti.

Diyanet’in fetvası sonrasında Türkiye’nin gündemine oturan babaların öz kızlarına tecavüz haberlerinin arkası kesilmezken Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, sapkınlıkla mücadele etmek yerine sapkınlığın meşrulaştırılmasını ortaya çıkartanları hedef göstermeyi sürdürdü.

http://gazetemanifesto.com/2016/01/13/fetvayi-dinledi-trabzonda-babadan-oz-kizina-tecavuz/

http://gazetemanifesto.com/2016/01/14/fetva-yayiliyor-bolu-erzincanda-oz-kizlarina-tecavuz-eden-babalar/

“Diyanet İşleri Başkanlığı’na bu seviyede bir itibarsızlaştırma hiç olmadı”

Görmez, TRT Haber’de katıldığı programda,”Babanın öz kızına şehvet duyması haram değil” fetvasını ve tartışmaları değerlendirdi. Görmez’in konuşmasında, sorumluluğu bir kaç memura atarak kurtulmaya çalışması ve Diyanet’in sapkınlığı meşrulaştıran yaklaşımına karşı bunun haberini yapanları “din düşmanı” gibi bilindik sıfatlarla yaftalaması dikkat çekti.

Görmez, “Geçmişte çok ağır hakaretler ve iftiralar yapıldı ancak Diyanet İşleri Başkanlığı’na bu seviyede bir itibarsızlaştırma hiç olmadı. Bu öyle bir haber ki, itibarsızlaştırma kampanyası ki bu Diyaneti, başkanını, hocaları ve imamları toplumun yüzüne bakmaktan alıkoyan bir iftiradır. Bizi bütün babalarımıza, bütün kızlarımıza, bütün annelerimize ve bütün ailelerimize mahcup etmeyi hedefleyen bir iftiradır.” derken haberin konusu bizzat doğruladığı halde neyin iftira olduğunu ise açıklamadı.

Görmez, kendisinin aklını ve ahlakını yitirmemiş hiçbir insanın söylemeyeceği bir cümleyi, hiçbir vatandaşın Diyanet’e istinat edeceğine ihtimal vermediğine işaret ederek, “Bu haber mühendisliğinin peşine düşülmesinden dolayı azap duydum. Bu haberin hedefi İslam’ın kendisi olmuştur. Konuyu sosyal medyanın birinci konu haline getirmesinden büyük azap duydum. Haberin hedefinin keşke ben olsaydım, Diyanet olsaydı. Bu haberin hedefi aile hayatına izzetti, iffeti, hayayı, nezaketi getiren dini Mübin İslam’ın kendisine olmuştur.” diye konuştu.

“Din İşleri Kurulu’nun değil, Din İşleri Kurulu uzmanlarının fetvası”

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Din İşleri Kurulu’nun, Din İşleri Kurulu uzmanları ve illerde müftülüklerin bu sorulara cevap verdiğini kaydeden Görmez, “Din İşleri Kurulu’nun fetvası olduğu doğru değil. Din İşleri Kurulu uzmanlarına gelmiş. E-mail yoluyla gelenlere cevap veriliyor. Verdiğimiz 1700 cevabı kendim okudum. Aile içi ensest ilişkiyle ilgili 13 soru sorulmuş. 12 soruya ‘patolojik sapkınlık’, ‘tedavi altına alınmalıdır’ yönünde cevap verilmiş. Yetkilerinin bundan haberdar olması gerekir denmiştir. 13 sorudan birisinde ise hükmü inşa ederken Arapça alıntıların yanlış tercümelerinin cevabın içine derç edildiğini görüyoruz. İlgili arkadaşları açığa aldık. Bu ifadelerden bütün dünyaya duyurulan başlık çıkmaz. Haram kelimesinin bilmemeden ortaya çıkan cehalettir. Teknik tabirdir.“ dedi.

http://gazetemanifesto.com/2016/01/08/yine-diyanet-yine-fetva-oz-kizin-haram-degildir/

http://gazetemanifesto.com/2016/01/08/diyanet-uste-cikmak-pesinde-fetvadaki-gorusler-diyanete-isnat-edilemezmis/

http://gazetemanifesto.com/2016/01/08/sapkinlik-unutturulamaz-diyanet-sitesini-sansurledi/