Yatağan'da iş cinayeti: 1 ölü, 2 yaralı

Yatağan'da iş cinayeti yaşandı. 1 işçi öldü, 2 işçi yaralandı.

Yatağan'da iş cinayeti: 1 ölü, 2 yaralı

Muğla’nın Yatağan İlçesi’nde termik santralde çalışan 26 yaşındaki Ömer Gündoğdu, kül tankının temizlenmesi sırasında düşerek yaşamını yitirdiği öğrenildi. Gündoğdu’yu çıkarmak isteyen 2 işçi de içeride biriken gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Cumhuriyet’in haberine göre, Bereket Enerji Grubu’na ait Yatağan Termik Santrali’nde, 26 yaşındaki işçi Ömer Gündoğdu, kül tankının temizliği için tankın içerisine girdi. Bir süre sonra düşme sesi duyan çalışma arkadaşları, Gündoğdu’yu tankın içerisinde hareketsiz yatarken buldu. Gündoğdu’yu çıkarmak için tankı kesmeye çalışan işçilerden Hasan İri ve Kıvanç Yılmaz da tankın tabanında kalan solüsyon malzemenin gazından etkilenerek fenalaştı.

Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, Gündoğdu’nun hayatını kaybettiğini belirledi. Fenalaşan diğer iki işçi ise olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Yatağan Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Tedavileri devam eden İri ve Yılmaz’ın sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Bereket Enerji AKP’nin bereketlisi

Yatağan Termik Santrali’nin işletmesi Bereket Enerji Grubu’nun bünyesinde bulunan Elsan Elektrik Şirketi’nde bulunuyor.

Bereket Enerji Yatağan’dan önce Aydın, Denizli ve Muğla’nın elektrik dağıtımını yapan Aydem Elektrik Dağıtım’ın özelleştirmesini kazanmıştı. Bereket Grubu, İzmir ve Manisa bölgesine dağıtım yapan Gediz Elektrik ihalesini almasıyla da Ege bölgesinde elektrik dağıtımını yapan tek şirket haline gelmişti.

1995 yılında kurulan ve merkezi Denizli’de bulunan şirket özellikle HES’lere yönelik yatırımları ile de AKP döneminde dikkat çekmeye başladı.

Bereket Enerji, ABD’li dev yatırım bankası Goldman Sachs’ın enerji şirketi Cogentrix Energy’nin sahip olduğu 2’si faaliyette 5 HES projesini satın almıştı.