Yasin Aktay 'cemaat'i göremedi: Yurt yangınında organize suç yok

AKP Sözcüsü Yasin Aktay, Adana'daki yurt yangınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yasin Aktay 'cemaat'i göremedi: Yurt yangınında organize suç yok

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, Adana’da Süleymancılar’a ait cemaat yurdunda çok sayıda öğrencinin yaşamını yitirdiği faciaya ilişkin, “organize bir suç tespiti’ olmadığını öne sürdü.

AKP MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Aktay, Adana’nın Aladağ ilçesinde 10’u öğrenci olmak üzere 12 kişinin öldüğü yangınla ilgili şöyle konuştu:

“Bir cemaate ait olması da bu yangının sebebini açıklamaz, yangının sebebinin ne olduğu ve cemaatle ne kadar ilişkilendirileceği hususunu da tabii ki ayrıca değerlendirmek gerekiyor. Burada olaylar, vakalar her birisi ayrı ayrı değerlendirilmek durumundadır. Burada böyle bir ilişkilendirme için şu anda erken ama böyle bir durum varsa, ihmal varsa cemaat olarak da veya toplumsal kesim olarak da hiç kimsenin asla kayrılamayacağını da ifade etmek istiyorum. Ortada organize bir suç, yapı varsa ancak onun üzerine başka türlü gidilebilir. Şu aşamada öyle bir tespitimiz yok, öyle bir tespit olursa bunun üzerine de gideceğimizi söyleyeyim. Hukuk gereken kararı verecektir.”