Yaşar Güler: Gözlerimi açtığımda karşımda Akın Öztürk vardı

CNN Türk Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in ifadesini yayınladı.

Yaşar Güler: Gözlerimi açtığımda karşımda Akın Öztürk vardı

CNN Türk Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in ifadesini yayınladı.

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, darbe girişimi gecesi darbeciler tarafından rehin alınıp Akıncılar Üssü’ne götürülmüştü. Org.Güler, nasıl rehin alındığını, Akıncı üssüne nasıl götürüldüğünü anlattı.

İşte o ifade;

“Yere yat diye bağırarak içeri girdiler, koridorda sağa doğru çevirerek sürüklediler, üç kat aşağı sürüklediler. ‘Merak etmeyin tatbikat’ diyerek benimle alay ettiler. Bunu yapan benim emir subayım Mehmet Akkurt’tu. Ellerime ve dizimin altına plastik kelepçe taktılar. İlk kez o esnada çok korku hissettim. Bir araca bindirdiler. İçinde bulunduğum araca mermiler isabet ediyordu. Akıncılara götürdüler. Bir müddet sonra sessizlik hakim oldu. Sonra birden kapı açıldı Akın Öztürk’ün sesini duydum. Akın Öztürk ‘Yav Yaşar sen burada ne geziyorsun. Senin burada olduğundan hiç haberim yok” Ellerimi ve gözlerimi Akın Öztürk çözdü. Öztürk, ‘Komutanı neden bu hale getirdiniz’ diye bağırdı.

“Akın Öztürk karşıma bir koltuk çekerek oturdu. Kendi astsubayı olduğunu söylediği sivil kıyafetli birisi çay, su ve bir tabak da çerez getirdi. Ayrıca o şahsa Yaşar Paşa’nın evini ara ve kendisinin sağ olduğunu haber ver dedi.”

“Akın Öztürk benimle konuşmaya başladı. Bu herifler manyak. Sen devlete karşı nasıl böyle bir şey yapabilirsin dedi. Dün gece 23’den beri burada olduğunu ve bu hareketi bırakmaları için ikna etmeye çalıştığını, bir kısmını ikna ettiğini söyledi. Sonra kapıda silahlı nöbetçi olduğunu söyleyerek gitti.”