YARSAV Genel Başkanı Murat Arslan kapatma kararını Gazete Manifesto'ya değerlendirdi

YARSAV Genel Başkanı Murat Arslan, YARSAV'ın kapatılmasını Gazete Manifesto'ya değerlendirdi.

YARSAV Genel Başkanı Murat Arslan kapatma kararını Gazete Manifesto'ya değerlendirdi

Yargıçlar ve Savcılar Birliği’nin (YARSAV) ilk kanun hükmünde kararname ile kapatılmasının ardından ulaştığımız YARSAV Genel Başkanı Murat Arslan, YARSAV’ın kapatılmasını “AKP, hain darbe girişimini kullanıyor. Olağanüstü hal ile birlikte soruşturmalar cadı avına dönüştü. Masum olan ile olmayan, yaş ile kuru birbirine karıştırılıyor.” sözleriyle değerlendirdi.

YARSAV’ın ve üyesi yargıçlar ile savcıların kuruldukları günden bu yana hukuk ve demokrasi mücadelesi verdiklerini vurgulayan Arslan, “AKP eliyle kurulan faşizan bir rejim içerisindeydik, bu durum boyutlanıyor ve genişliyor. Bu mücadelemiz için bedel ödetme tehditlerine aldırış etmiyoruz. Bütün tehditlere rağmen mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Arslan, YARSAV Yönetim Kurulu olarak toplanarak bir durum değerlendirmesi yapacaklarını ve AKP’nin kapatma kararı ile bundan sonraki dönemde mücadelelerinin nasıl geliştireceklerini belirleyeceklerini de sözlerine ekledi.

Yargıç Murat Arslan, şu ana kadar YARSAV üyesi bir yargıç hakkında tutuklama kararı verildiğini söylerken kendisi hakkında açılan idari soruşturmaya ilişkin sorumuza ise “Hakkımda adli soruşturma yok ancak bir idari soruşturma açıldı. Şu aşamada herhangi bir gelişme yok.” dedi.

 

Yargıda yaşanan tasfiyelerdeki durumu da değerlendiren Arslan, “Şu an için gördüğümüz az sayıda da olsa yakından tanıdığımız ve ne Gülen cemaati ne de darbeyle hiçbir ilişkisi olamayacağını düşündüğümüz bazı yargıçlar ve savcıların da gözaltına alındığını anlıyoruz. Süreci daha yakından takip etmeyi sürdüreceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.