Yargıtay Başkanı da Selvi ile aynı kanaatte: Ülkemiz terör ile yaşamak durumunda

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi'den sonra Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'ten de benzer bir açıklama geldi.

Yargıtay Başkanı da Selvi ile aynı kanaatte: Ülkemiz terör ile yaşamak durumunda

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi’den sonra Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’ten de benzer bir açıklama geldi. Cirit, Ankara’daki saldırıyla ilgili olarak, “Saldırı milletimizin birliğine, bütünlüğüne ve demokrasimize yapılan saldırıdır. Şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz. Maalesef bu terör ile ülkemiz yaşamak durumunda” dedi.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit Ankara’daki bombalı saldırıyı kınayarak, “Çok alçakça bir saldırı. Doğrudan doğruya otobüs duraklarının, sivil halkın hedef alınması saldırıyı daha da alçaltıyor. Bu saldırı milletimizin birliğine, bütünlüğüne ve demokrasimize yapılan saldırıdır. Şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz. Ölenlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Maalesef bu terör ile ülkemiz yaşamak durumunda. Ama terörü amaçlayanlar, terörden istedikleri amacı düşünenler şunu bilsinler ki, hiçbir zaman terörden amaçladıklarını gerçekleştirmeyecekler. Milletimizin birlik ve dirliği devletimizin gücü ve kudreti ile terör ve terörün arkasında olan güçler, mağlup olacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır” diye konuştu.

Selvi de “Bir süre alışmamız gerekiyor” demişti

NTV kanalında canlı yayına katılan Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, Ankara’daki saldırının ardından, “Evet canımız acıyor ama bir süre terörle yaşamaya alışmamız gerekiyor” diye konuşmuştu.

Selvi gelen tepkiler üzerine sözlerini açıklamaya çalışmıştı.

http://gazetemanifesto.com/2016/03/13/abdulkadir-selvi-yeni-turkiyeyi-tanimladi-bir-sure-terorle-yasamaya-alismamiz-gerekiyor/