Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyinden AKP'ye insanlık dersi

Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar, "Hainler mezarlığı" için "Bu olmadı. Bu insani değil. Ölenin artık bizimle hesabı kapanmıştır. Bundan sonrasını canın sahibine bırakalım." diye yazdı.

Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyinden AKP'ye insanlık dersi

Ergenekon kumpasında ikinci kez cezaevine konulmak istenince intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar, darbe girişiminde öldürülenler için yaptırılan “Hainler mezarlığı”ile ilgili Twitter’dan “Bu olmadı. Bu insani değil. Ölenin artık bizimle hesabı kapanmıştır. Bundan sonrasını canın sahibine bırakalım.” açıklamasını yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 15 Temmuz’da Cemaat tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası, darbeciler için “Vatan Hainleri Mezarlığı” yapılacağını söylemişti.

Topbaş’ın bahsettiği “Hainler Mezarlığı” Pendikte, hayvan mezarlığının hemen yanında kuruldu ve tabelası konuldu.

Mezarlığa gömülen ilk isim de darbe girişimine katılan isimlerden biri olan Yüzbaşı Mehmet Karabekir oldu. Karabekir, İstanbul darbe girişimi gecesinde Acıbadem’de bulunan Türk Telekom binasını ele geçirmeye çalışırken özel harekat polisleri tarafından öldürülmüştü.

Söz konusu mezarlığın tabela fotoğrafını Twitter hesabından paylaşan Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar “Bu olmadı. Bu insani değil. Ölenin artık bizimle hesabı kapanmıştır. Bundan sonrasını canın sahibine bırakalım.” diye yazdı.