Yandaşlar habercilikte çığır açtı: Ticari yazılımdan örgüt bağlantısı

Yandaş medya, "paralel yapı" operasyonlarında Gülen Cemaati'ni suçlamak için adeta sinekten yağ çıkartıyor.

Yandaşlar habercilikte çığır açtı: Ticari yazılımdan örgüt bağlantısı

Yandaş medya, “paralel yapı” operasyonlarında Gülen Cemaati’ni suçlamak için adeta sinekten yağ çıkartıyor. Sabah gazetesi, geçtiğimiz günlerde operasyon yapılan ve sahipleri tutuklanan Boydak Holding ile ilgili yaptığı haberde, ticari bir yazılım olan ve şirketlerin muhasebeden pazarlamaya kadar bir çok alanda kullandıkları “SAP” adlı yazılımın İpek Koza ve Kaynak gruplarında da kullanılması üzerinden bağlantı kurmaya çalıştı.

Gazete sosyal medyada alaya alınmasına neden olan haberin ilgili kısmını daha sonra internet sitesinden kaldırdı.

Sabah’ın bugünkü sayısının 24. sayfasında yayınlanan haberde, Avrupa’nın en büyük yazılım firması olduğu söylenen Almanya merkezli bir şirket tarafından geliştirilen yazılımla ilgili olarak “Boydak Holding’deki aramasını sürdüren polis, holding bünyesinde SAP adı verilen bir işletim sisteminin kullanıldığını belirledi. Yazılımın İpek Koza Grubu ve Kaynak Holding’de kullanılan yazılımla birebir aynı olması dikkat çekti” ifadelerine yer verildi.

Bir dönemin suç ortaklarının hesaplaşmasında herkes için yeterli delil varken yandaş medyanın bununla da yetinmeyip çarpıtma çabaları bu medya organlarında yapılan haberciliğin biçimiyle ilgili önemli ipuçları sağlıyor.

İşte Sabah gazetesinin daha sonra yayından kaldırdığı haberin o bölümü;

sabahsap