Yandaşlar coştu bir kere: Cizvit papazının adını taşıyan okulda Erdoğan'a duacı rektör

Yeni Şafak, Bugün, Sabah ve Star gazeteleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "kutsallaştırma" yarışında akıllara zarar bir habere daha imza attılar.

Yandaşlar coştu bir kere: Cizvit papazının adını taşıyan okulda Erdoğan'a duacı rektör

2044109erdogan-dunyayi-oyalamak-icin-mi-bir-araya-geliyorsunuz (3)Yeni Şafak, Bugün, Sabah ve Star gazeteleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “kutsallaştırma” yarışında akıllara zarar bir habere daha imza attılar.

Yandaş gazeteler, Perulu rektörün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verilen fahri doktora ünvanının töreni sırasında kürsüde söylediği “Allah sizi korusun Sayın Cumhurbaşkanım. Beklenti, ümit ve inanç içindeyiz. Sizi hiçbir zaman unutmayacağız” sözlerini sarf ettiğini iddia ettiler.

Erdoğan’a önceki gün Katolik Cizvit Tarikatı’nın kurucusu Loyolalı Ignatius’un adını taşıyan San Ignacio De Loyola Üniversitesi’nde fahri doktora diploması takdim edildi. Yandaş basın organlarında dün sabah çıkan haberlerde sadece bu tören ve Erdoğan’ın yaptığı konuşmayı haberleştirilirken bugün ise “Perulu Rektör” tarafından söylendiği iddia edilen sözlerle tekrar haber oldu.

Tek kalemden çıkan haberde, yandaş gazeteler hep bir ağızdan Rektörün söylediği iddia edilen sözler, “dünyanın diğer ucundaki halkların bile Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bakışının en net kanıtlarından biri olarak yorumlandı.” diye sunuldu.

Öte yandan, San Ignacio De Loyola Üniversitesi’nin eski Peru Başkan Yardımcısı Raul Diez Canseco tarafından kurulan ve sadece ticaret ve işletme bölümlerinin olduğu küçük bir özel üniversite olduğu öğrenildi.