Yandaşlar arttırıyor: "Cumhuriyet ve Sözcü kapatılsın"

Star gazetesinde, Cumhuriyet ve Sözcü gazetesinin kapatılması savunulan bir köşe yazısına yer verildi.

Yandaşlar arttırıyor:

AKP’nin yayın organlarından Star gazetesinde, Cumhuriyet ve Sözcü gazetesinin kapatılması savunulan bir köşe yazısına yer verildi.

Gazetenin ‘militan’ AKP’li yazarlarından Ersoy Dede’nin kaleme aldığı yazıda, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Gülen cemaatine yönelik başlatılan soruşturmalar kapsamında Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerinin kapatılması gerektiğini savunuldu.

Ersoy Dede’nin “Kapatın artık bu gazeteyi” başlığıyla yayımlanan (26 Ağustos 2016) yazısının o bölümleri şöyle:

“Değerli dostlar,

Cumhuriyet’in hâlâ FETÖ-Darbe soruşturmalarına neden dahil edilmediğini bilmiyorum..

Şimdi bütün suçu, darbe girişiminden 10 gün önce kaçan genel yayın yönetmenlerinin üzerine atıp FETÖ’yü infaz ediyorlar sayfalarında, köşelerinde.. Yok öyle.. Firari vatan haini Can Dündar ayrıca gelip hesap verecek millete.. O başka.. Ama Cumhuriyet Gazetesi artık yolun sonuna gelmiştir..

Hepimiz biliyoruz ki, bu yapı başarılı olsaydı Cumhuriyet 16 Temmuz sabahı için

“İşte Yurtta Sulh” manşetiyle çıkacaktı..

Özgür Gündem nasıl kapatıldıysa Cumhuriyet Gazetesi de aynen kapatılmalıdır..

‘İhanetin SÖZCÜ’sü’

Hırsızlık, yolsuzluk, adam kayırma gibi alçakça saldırı manşetleriyle çıktı SÖZCÜ aylarca..  Oslo, 7 Şubat Rezilliği, Faşist Gezi Kalkışması, İmralı Tutanakları, Suriye Toplantısı ses kaydı, 17 – 25 Aralık Darbe Girişimi, Mit Tırları İhaneti  gibi konularda Sözcü hep, devlete savaş açan cephedeydi.. Hele 25 Aralık günü Emin Çölaşan’ın; “bizim yapamadığımızı Fethullahçılar Yaptı” diyerek hedef birliğini ikrarı, nokta vuruş oldu..  Hepsi bir şekilde izah edilir ya da edildi diyelim.. Fakat 15 Temmuz gibi bir kalkışmada, darbe girişiminde, devlet başkanının geceyi geçirdiği otelin koordinatlarını vermenin bir bedeli olmalı.. Bunu kimse habercilik diye yutturmaya çalışmasın. Sözcü Gazetesi de bu ihanetin bedelini ödemeli..