Yandaş yazarlar pozisyon mu deklare ediyor?

AKP'de yaşanan Erdoğan-Davutoğlu gerilimi ve yolsuzlukların artık halının altına süpürülemeyecek bir hale geldiği son günlerde yandaş yazarlar arasında yaşanan polemikler ile iyiden iyiye su yüzüne çıktı.

Yandaş yazarlar pozisyon mu deklare ediyor?

AKP’de yaşanan Erdoğan-Davutoğlu gerilimi ve yolsuzlukların artık halının altına süpürülemeyecek bir hale geldiği son günlerde yandaş yazarlar arasında yaşanan polemikler  ile iyiden iyiye su yüzüne çıktı.

Son olarak ‘Davutoğlu ile bu iş artık gitmez’ diyen Nasuhi Güngör, AKP içindeki içten içe süren kavgayı görünür hale getirdiği için Ethem Sancak tarafından Star gazetesinden, Numan Kurtulmuş tarafından da TRT’den gönderilerek bedelini ödedi. Ancak, bu çıkış yandaş medyada Erdoğan ile Davutoğlu arasında safını seçmeyen kalemlerin de artık saflarını daha net seçmelerine neden oldu.

Bunun son örneği ise geçtiğimiz aylarda el değiştiren Vahdet gazetesinin İslamcı yazarı Kerime Yıldız oldu. Yazısında Binali Yıldırım’ın oğlunun kumar masasındaki görüntüsünü sert biçimde eleştiren Yıldız, “O kadar kirlendik ki halının altı o kadar doldu ki bir gün Ümraniye çöplüğü gibi patlayacağız. Ahmet Davutoğlu, Ak Parti için bir kurtuluş yoluydu. Ona oy verdik, Ak Parti’ye değil. Buna rağmen, “Davutoğlu gitsin” diyen ikbâl arsızları neye güveniyorlar? Amaçları ne?” diyerek kavgada Davutoğlu’nun yanında saf tutmakla kalmadı, AKP’yi de yolsuzluk bataklığına düşmekle suçladı.

Serdar Arseven’de bugünkü köşesinde birlik çağrısı yaparken, enkazın altında herkesin kalacağı uyarısında bulundu. Yazısında;

Beyler!

AK Parti bölünüp tepe taklak olursa, sizi o “Plazaların” kapısından içeri sokmazlar!..

Aklınızı başınıza alın, “Kardeşlik Hukuku”na zarar verecek davranışlardan kaçının!”

ifadelerine yer verdi.

http://gazetemanifesto.com/2016/04/22/erdogan-davutoglunu-gondermeye-kararli/