Yandaş yazarın 'iç savaş şakası'na Manifesto'dan yanıt

Milat Gazetesi yazarı Bayram Zilan, akıllara durgunluk verecek bir iddiada bulundu.

Yandaş yazarın 'iç savaş şakası'na Manifesto'dan yanıt

Milat Gazetesi yazarı Bayram Zilan, Alman çikolata firması Kinder’in Türkiye’ye iç savaşta kullanmak üzere ‘yumurta’ gönderdiğini öne sürdü.

AKP’nin yayın organlarından Milat Gazetesi’nin Ankara Temsilciliğini yapan Zilan, akıllara durgunluk veren iddiasını sosyal medya hesabından şu sözlerle dile getirdi:

“Sürpriz yumurta devi Alman Kinder, Türkiye’de iç savaşta kullanılmak üzere Karadeniz’e anlaştığı ailelerin evine 2500 TIR yumurta göndermiş.”

bayramzilam

Haber sonrası Zilan’dan açıklama

Bayram Zilan, ‘yumurta’lı iddiasının ardından sosyal medya hesabından ikinci bir açıklama yaptı. Zilan, sözkonusu iddiasına dair haberimizi Twitter hesabından alıntılayarak yazdığı tweet’inde, iddiasının ‘şaka’ olduğunu belirterek, “Mizahın “m”sinden anlamayınca… Böyle aptalca bir şeyi bile haber yaparsın işte…” ifadelerini kullandı.

Manifesto’dan Zilan’a

Manifesto olarak, Bayram Zilan da dahil olmak üzere AKP’li gazetecilerin bugüne dek dile getirdikleri akıl almaz iddiaları ‘gerçekten’ inanarak söylediği bir çok örneğe tanık olduk. Ancak kendi yaptığı şakanın ‘aptal’ca olduğunu farkedenine rastlandığı pek olmamıştır. Bu açıdan Zilan’ın açıksözlüğünü takdir ederiz.

Ancak Zilan’a iki şeyi hatırlatma gereği duyuyoruz:

1- Cumhurbaşkanlığı uçağında, ‘dünya lideri’ olduğu iddia edilen Tayyip Erdoğan’ın başucunda bulunabilme ve birlikte fotoğraf çekilebilme ‘onuru’na nail olmuş bir yazarın ‘mizah seviyesi’nin bu derece düşük olması, kendisini ciddi bir şekilde düşünmeye sevk etmelidir.

2- Ayrıca ülkemizin ve Ortadoğu’nun emperyalizm ve işbirlikçisi AKP’nin de büyük katkısıyla yangın yerine döndüğü ve “savaş, darbe, kaos” senaryolarının havada uçuştuğu bir dönemde, böylesi meselelerin ‘şaka kaldıracak’ türden konular olmadığını söylemek isteriz.