Yandaş yazardan AKP'li gençliğe: Diyarbakır'a gidip çöp toplayalım

Erem Şentürk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 4 gündür çöp toplamadığını öne sürerek AKP’li gençleri 'çöp toplamaya' çağırdı.

Yandaş yazardan AKP'li gençliğe: Diyarbakır'a gidip çöp toplayalım

AKP’nin ‘yeni’ yayın organlarından Diriliş Postası gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 4 gündür çöp toplamadığını öne sürerek AKP’li gençleri ‘çöp toplamaya’ çağırdı.

Şentürk, “Görebilen gözler için Diyarbakır’da büyük bir fırsat var” başlıklı yazısında “Diyarbakır DBP’li (Yani HDP’li, yani Kandil’li, yani PKK’lı üç harflilerden bir işte) belediyesi, belediyecilik hizmetlerini kesmiş. Sokaklardan çöpleri toplamayarak güya Ankara’yı cezalandırıyorlarmış” ifadelerini kullanırken, AKP’li gençlere kente gidip “çöp toplama” çağrısında bulundu.

Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 1994 yılını hatırlatan Şentürk, “20’li yaşlardayım o zaman” diyerek, o dönem İstanbul’da çöp topladıklarını öne sürdü.

Şentürk’ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Aynı 1994’teki gibi bir çağrı! Hadi buyurun Diyarbakır’a gidelim. ‘Memleket de bizim, millet de bizim. Bu memleketin çöpü de bizim, havası güneşi de bizim.Yeri gelir canımızı feda ederiz, yeri gelir çöpünü toplarız’ diyelim. Diyarbakır’a gidelim ne kadar gerekiyorsa o kadar çöpleri biz toplayıp sokakları biz süpürelim. Var mısınız? Ben varım!”