Yandaş yazar zıvanadan çıktı: 'Güvende misin' butonunu kullananı ihbar edin

Sabah yazarı Şeref Oğuz, Facebook'ta "Güvende misin" uygulamasını kullananları ihbar çağrısı yaptı.

Yandaş yazar zıvanadan çıktı: 'Güvende misin' butonunu kullananı ihbar edin

AKP’nin yayın organlarından Sabah’ın yazarı Şeref Oğuz, “terörün sosyal medya destekçileri” başlıklı yazısında, AKP’yi eleştirenleri “sanal canlı bomba” ilan etti. Oğuz, AKP yandaşlarına da, Facebook’taki patlama ve diğer afetlerde kullanılan “Güvende misin” butonunu işaretleyenleri ‘ihbar edin’ çağrısı yaptı.

Oğuz’un yazısının ilgili kısmı şöyle:

Bugün herkes, cebindeki akıllı cihazlarla dünya çapında yayıncı ama erişim kitlesi ortalama 150 takipçiyle sınırlı durumda… Büyük ihtimalle her birimizin kişiler listesinde sanal canlı bomba vardır ve bizi istediği gibi yönlendirme, tahrik gücüne de sahiptir.
Önerim herkes; paylaşım içinde olduğu kişilerin söylemlerinden yola çıkarak, kişi listesindeki sanal canlı bombaları temizlesin. Bu bile terörün amacını gerçekleştirememesi yolunda mini de olsa bir adımdır.
Nasıl teşhis ederiz?
Çok basit; 1- teröre alkış tutanlar, 2- terörü bahane edip hükümete yüklenenler, 3- “ABD konsolosu ülkeden vatandaşlarını henüz çıkarmadı mı?” türünden mesajlarla topluma korku salmak isteyenler, 4- sosyal medyanın “patlamada güvende olduğunu işaretledi” türünden panik mesajına katılanlar, 5- terörü sözde ‘lanetliyorum’ diyerek ortalığı velveleye verenler…
Bunları ya uyarın ya listenizden temizleyin veya terör destekçisi olduklarınıdüşünüyorsanız, sanal ihbar hattına bildirin. Mücadelede başlangıç noktamız, teröre doğrudan destek verenleri bildirmek, dolaylı destekleyenleri ikaz etmek, gafilleri uyandırmak, hainleri de cezalandırmaktır.”