Yandaş medya sağlık emekçilerine savaş açtı

Güneş, Sabah, Yeni Şafak, Star gibi medya organları son olarak Kürt illerindeki sağlık emekçilerine adeta savaş ilan etti.

Yandaş medya sağlık emekçilerine savaş açtı

AKP’nin kara propaganda aracı olan Güneş, Sabah, Yeni Şafak, Star gibi medya organları son olarak Kürt illerindeki sağlık emekçilerine adeta savaş ilan etti. AKP’nin Kürt illerinde sivil yurttaşların katledilmesine neden olan savaş politikaları nedeniyle yaşanan çatışmalarda yaralanan güvenlik görevlilerinin tedavi edilmediği gibi garip bir iddiayı ileri süren Güneş gazetesi ve haberi aynen alan diğer gazeteler sağlık emekçilerini hedef gösteriyor.

Yandaş medya organlarına bakılırsa, sağlık emekçileri asker ve polislerin iyileşmemesi için ellerinden geleni yapıp tedavi etmezken, her türlü müdahale ve tedavi uygulanan PKK’liler ise kısa sürede taburcu edilebiliyor. Haberlerde, şehrin göbeğindeki bir hastanede PKK’li olduğu bilinen kişilerin nasıl taburcu edilebildikleri gibi en basit mantık hataları bile düşünülmüyor.

AKP’nin yeni kara propagandası: “Hastanede hain var”

Güneş gazetesinin “Hastanede hain var” manşetiyle verdiği haberde, “hastanelere, ‘personel’ adı altında sızan” diye bahsedilen sağlık emekçilerinin hastaneye gelen güvenlik görevlilerini tedavi etmek yerine, sağlığının daha da bozulması için elinden geleni yaptığı iddia edildi.

Akılla dalga geçen dayanaksız iddia, “PKK’nin bir hain planı daha deşifre oldu.” diye servis edilirken Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun olarak bulunan sağlık emekçilerinin, yaralı güvenlik personeliyle neredeyse hiç ilgilenmiyorken PKK’lilerin ise el üstünde söyleniyor. Haberlerde askerlerin asker hastaneleri dışında tedavi görmelerinin yasaklanmış olduğu gibi bir basit gerçek dahi hiç düşünmeden görmezden geliniyor.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi hedefte

Özellikle, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan doktor ve hemşireler hedef gösterilirken, sağlık emekçilerinin sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar da çarpıtılarak sunuluyor. İddialar, PKK’ye destek vermeyen personelin tehdit edildiğine kadar vardırılıyor.

Geçtiğimiz günlerde, sokaktaki bir yaralıya müdahale ederken vurularak öldürülen Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Devlet Hastanesi’den sağlık emekçisi Aziz Yural ise ‘terörist’ olarak damgalanırken ‘özel harekatçılarla girdiği çatışmada’ öldüğü iddia ediliyor.

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde roketli saldırı sonucu yaralandığı söylenen polis memuru Yavuz Demirkol ise tanık olarak gösterilip, derin yaralarına rağmen hastanede kaldığı sürede ciddi bir tedavi göremediğini belirttiği ve PKK’lilerin ise her türlü müdahale uygulanarak iyileştirildiğine şahit olduğunu aktardığı yazılıyor.