Yandaş basının ABD seçimlerinden beklentisi: Belki Şişli'deki Trump Tower...

Sabah gazetesinin yazarı Mehmet Barlas, ABD'de bugün yapılacak Başkanlık seçimleriyle ilgili ilginç bir yazı yazdı.

Yandaş basının ABD seçimlerinden beklentisi: Belki Şişli'deki Trump Tower...

AKP’nin yayın organlarından Sabah gazetesinin yazarı Mehmet Barlas, ABD’de bugün yapılacak Başkanlık seçimleriyle ilgili ‘beklentisi’ni yazdı.

Başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti adayı Clinton’un kazanması durumunda ABD dış politikasında bir değişiklik olmayacağını ifade eden Barlas, Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump’un ipi göğüslemesi durumunda ise bunun Türk-Amerikan ilişkilerine olumlu yansıyabileceğini belirtirken, İstanbul Şişli’deki ‘Trump Tower’ın bu ilişkilere ışık tutabileceğini’ öne sürdü.

Barlas’ın “Trump başkan seçilirse bu Amerikan dış politikasına nasıl yansır?” başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Trump’ın kampanya dönemindeki açıklamaları, onun seçilmesi halinde neler yapacağının göstergesi olamaz. Çünkü bu seçim kampanyasında Amerikan derin devleti ve merkez medyası Trump’a karşı öylesine bir kampanya sürdürdüler ki, Trump ölçüsü kaçmış öfkeli açıklamalarla kendini anlatmaya çalıştı. Ama mesela Trump Başkan seçilirse Amerika ile Rusya ilişkilerinde yumuşama olacağı kesin gibi.
Türk-Amerikan ilişkileri bundan daha kötü bir düzeyde olmayacağına göre, belki Trump’ın Başkanlığı bu ilişkilere olumlu biçimde yansır. Belki Şişli’deki Trump Tower, bu ilişkilere ışık tutar.”