Yandaş basında bir "çınar" devrildi: Abdülkadir Selvi'ye veda

AKP'nin yarı resmi yayın organı gibi çalışan Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında gazeteden ayrılacağını duyurdu.

Yandaş basında bir

AKP’nin yarı resmi yayın organı gibi çalışan Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında gazeteden ayrılacağını duyurdu.

Abdülkadir Selvi, “Veda” başlıklı yazısına “2001 yılı Haziran ayından bu yana çalıştığım Yeni Şafak’tan veda zamanı.” diye başlarken gazetenin patronlarına “Albayrak ailesine ve yiğit bir insan olan gazetemizin sahibi Ahmet Albayrak’a desteğinden dolayı teşekkür ediyorum.” diye güzellemelerde bulunmayı da ihmal etmedi.

“Son 1 yıl içerisinde belki birkaç kez bu kararı vermem gerekiyordu. Kimi zaman acıyı bal eyledik. Sıkıntılara davamız dedik. Göğüs gerdik.” diyerek içeride yaşanan sorunları üstü kapalı olarak dile getirirken “Ceketimi alıp gidiyorum. Bir de kalemimi aldım yanıma. Benim başka bir mesleğim yok. Gazetecilik yapacağım.” diye yazdı.

Erdoğan’ın uçağına alınmıyordu

Abdülkadir Selvi’nin gazeteden ayrılmasının Erdoğan ile eski AKP’liler arasındaki gerilimde Erdoğan’dan yana net bir tavır almamakta ısrar etmesi olabileceği düşünülüyor.

Selvi’nin “Erdoğan’ın uçağındaki yolcu listesinden” silindiği de basına yansımıştı. Buna gerekçe olarak çözüm sürecine Erdoğan’ın itiraz ettiği, Yalçın Akdoğan’ın İmralı heyetiyle verdiği fotoğrafı eleştirdiği zaman yazdığı bir yazıydı. O eleştirilere hükümet de yanıt verince Selvi ‘büyü bozuluyor’ dedi, AKP’nin kendi içindeki tartışmaların partiye zarar verdiğini söyledi.

Abdülkadir Selvi o yazı sonrası Erdoğan tarafından istenmeyen adam ilan edildi. Uçaktaki yeri iptal edildi.

Bugün yaşananların da o günden başlayan bir sürecin sona ermesi olarak okunması mümkün.