Yalçın Küçük: Balyoz'dan çıkanlar Doğu Perinçek'e benzedi

Prof. Dr Yalçın Küçük, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yazısında Balyoz kumpasından tahliye edilen generaller için ilginç ifadeler kullandı.

Yalçın Küçük: Balyoz'dan çıkanlar Doğu Perinçek'e benzedi

Prof. Dr Yalçın Küçük, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yazısında Balyoz kumpasından tahliye edilen generaller için, “Birden Doğu Perinçek’e benzediler. Üstelik bir de televizyon yıldızı oldular. Kutluyorum ve tabii kıskanmıyorum.” ifadelerini kullandı.

Küçük, kumpas mağduru subayların “yeni bir meslek” olarak Gülen’i taşladıklarını, bu yolla televizyon yıldızı haline geldiklerini öne sürdü. Küçük’ün Oda TV‘de yer alan yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Ben Gülen Hareketi’ni bir devlet tarikatı sayarım, devlet örgütüdür, 1961 yılında, “Komünizm ile Mücadele” derneği olarak başlamıştı, 27 Mayıs Lideri Cemal Gürsel çok övmüştü. Demirel, Özal ve Ecevit, avucunda beslediler. Şimdi bugünkü “devlet” tarafından silindiler.

***

Kılıçdaroğlu’nu cehepe’ye koyan ve sonra başkan yapan Gülen’dir. Gülen bu işte Aydın Doğan ile beraberdiler.. El ele gittiler.

***

Çok hoş, bütün “cürüm arkadaşlarım”, çoğu Balyoz’dan, adeta yeni bir meslek buldular; başlarında Ahmet Hakan var, sürekli Gülen’i anlatıyor ve adeta taşlıyorlar, televizyonların yeni yıldızları oldular. Şimdi öğreniyoruz, bütün kötülükleri birleştirdiler ve hepsini yapan tektir ve Gülen’dir. Sanki Gülen bir şeytan’dır ve belki de günah keçisidir. Balyoz’dan albaylar ve emekli paşalar, hep bunu oynadılar. İçlerinde albay ya da paşa olmayan Nedim Şener ve Hanefi Avcı da var, haklarını yemek istemiyorum.

Ah hapishaneler, ne güçlüdürler ve çoğunu tanıdım ve artık tanıyorum, girdiklerinde, hep Erdoğan’ın karşısındaydılar ve şimdi, itiraz için Gülen’i buldular. Ve ne kadar da çok, Doğu Arkadaşım’a benzediler; ben mi, hep erken söylüyorum ya, zındandan zındana bir kuş uçuruyorum, Doğu’ya bir mektup yazmıştım, “Doğu Kardaş, sen artık akepeli oldun” demiştim ve beni kırmadılar.

Balyoz’dan çıkanlar da birden Doğu Perinçek’e benzediler. Üstelik bir de televizyon yıldızı oldular. Kutluyorum ve tabii kıskanmıyorum.”