Yalçın Akdoğan: Olmasaydı olmazdık

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Gölbaşı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen AKP Daraltılmış İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Yalçın Akdoğan: Olmasaydı olmazdık

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Gölbaşı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen AKP Daraltılmış İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Akdoğan, “En tehlikelisi, en sinsisi, bütün ülkeyi devirmeyi amaçlayan bu darbeydi ve Tayyip Erdoğan olmasaydı hiç kimse bunu göğüsleyemezdi.” sözleriyle adeta “olmasaydı olmazdık” dedi.

“Tayyip Erdoğan olmasaydı hiç kimse bunu göğüsleyemezdi”

Bunların amacının devleti devirmek, Türkiye’yi esaret altına almak olduğunu anlatan Akdoğan, “Onun için MİT’i, yargıyı, emniyeti ele geçirmeye çalıştılar. Bu kadar büyük bir darbe girişiminin püskürtülebilmesi tarihi bir başarıdır. En tehlikelisi, en sinsisi, bütün ülkeyi devirmeyi amaçlayan bu darbeydi ve Tayyip Erdoğan olmasaydı hiç kimse bunu göğüsleyemezdi. Bu şer cephesi hedefine Tayyip Erdoğan’ı koymuş durumda. Amaç Türkiye’yi uydu devlet haline getirmek. Buna izin vermeyiz” ifadelerini kullandı.

“Pensilvanya’da beddua ediyor, Kandildekiler ‘amin’ diyor”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Diyarbakır ziyareti öncesi, terör örgütünce yapılan saldırıyı anımsatan Akdoğan, “Sanıyorlar ki korkutacaklar. Milleti tehdit ettiler, millet hiç itibar etmedi. Nevruza bakın, daha önceki Nevruzlara bakın, bu Nevruza bakın, 30 bin kişiyi toplayamadılar ne Diyarbakır’da ne başka yerde. Yani insanları sokağa dökemediler. Onlara inat Başbakanımız, Diyarbakır’a gitti ve dedi ki ‘biz buraları ayağa kaldıracağız, imar edeceğiz, ihya edeceğiz, inşa edeceğiz’ ve inşallah edeceğiz. Bu bir kırılma noktasıdır. Halk devletinin yanındadır ve devletini daha fazla kucaklayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Verdikleri mücadelede “Paralel Yapı”, PKK, PYD, YPG gibi “terör örgütlerinin” Türkiye’ye saldırıya geçtiğini belirten Akdoğan, bunların arkasında Paralel Yapı olduğunu ve onun da terör örgütleri ile işbirliği içinde bulunduğunu söyledi. Akdoğan, “Pensilvanya’da beddua ediyor, Kandildekiler ‘amin’ diyor. Kandil eylem talimatı veriyor, bu taraftan alkış sesleri geliyor. Bu, kirli bir işbirliğidir ve bunlar hepsi aynı amaca hizmet ediyorlar. Onun için diyorum ki, terörle mücadeleyle başarılı olabilmemiz için Paralel Yapıyla mücadele de çok önemli.” dedi. Paralel Yapının dünyanın neresinde olursa olsun, Türkiye karşıtı her yapının yanında saf tuttuğunun altını çizen Akdoğan, bu yapının Türkiye düşmanlarıyla kol kola hareket ettiğini söyledi.

“17 Aralık’la Türkiye’yi esir alacaklardı”

Paralel Yapıya yönelik operasyonlara gelen eleştirilere de değinen Akdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Merhametten maraz doğar. Bunlar, 17 Aralık’ta, bu bir darbe girişimidir, başarılı olsalardı Türkiye’yi esir alacaklardı. Daha önce de Türkiye’de darbeler oldu, her türlüsü. Amaç bir partiyi alaşağı etmekti, 28 Şubat’ta Refah Partisi’ni hükümetten indirdiler, düşürdüler. Her darbenin farklı amacı oldu. Ama bu kadar kapsamlısı, tehlikelisi olmadı. Bunların amacı sadece bir partiyi devirmek değildi, devleti devirmekti, Türkiye’yi esaret altına almaktı. Onun için MİT’i ele geçirmeye çalıştılar, yargıyı, emniyeti ele geçirmeye çalıştılar. Kim varsa bir şekilde içini boşaltıp ele geçirmeye çalıştılar.”

“Erdoğan sizi neden rahatsız ediyor?”

Twitter’da açılan “We love Erdoğan” başlığının birkaç saat sonra kaldırıldığını anımsatan Yalçın Akdoğan, “Bu sizi niye rahatsız ediyor, Tayyip Erdoğan sevgisi niye sizi çıldırtıyor? Demek ki, bu yapıların içinde birileri var.” dedi. Büyük terör dalgasıyla birtakım şeylerin yeniden dizayn edilmeye çalışıldığını dile getiren Akdoğan, “IŞİD, alçak katil bir terör örgütüdür, en çok bize zarar veriyor, en büyük mücadeleyi de biz yürütüyoruz. Ama bu İngiliz anahtarı gibi, her amaca uyuyor. Sınırları değiştirmek isteyenler ‘aman IŞİD var’, bir yere müdahale etmek isteyen ‘aman IŞİD var.’ Bu tür paravan örgütler, birtakım siyasi amaçları gerçekleştirmek için bir bahane olarak kullanılıyor. Bu oynanan oyunu da görmek gerekiyor.” diye konuştu.