Y kuşağı, Marx’ın görüşlerine İncil’den daha fazla katılıyor

ABD’de Y kuşağı Marx’ın görüşlerine İncil’den daha fazla katılıyor.

Y kuşağı, Marx’ın görüşlerine İncil’den daha fazla katılıyor
YouGov adlı araştırma şirketinin 16 yaş üstü 2300 kişi ile yaptığı yeni bir araştırmaya göre ABD’de Y kuşağı Marx’ın görüşlerine İncil’den daha fazla katılıyor.
Yapılan araştırmada Karl Marx`ın 1875 tarihli Gotha Programı’nın Eleştirisi çalışmasında yer alan “Herkesten yeteneğine göre, herkese ihtiyacına göre!” dizesine katılımcıların %64’ü  olumlu görüş bildirirken, İncil’den alınan “Çalışmayan kimse aynı zamanda yemekte yememelidir” dizesine olumlu cevap veren katılımcıların sayısı ise %53
 
Sosyalizme sempati artarken, kapitalizm düşüşte

Sosyalist bir adaya oy verip vermeyecekleri sorusuna ise 16 ve 20 yaş arası katılımcıların %45’i olumlu cevap verirken, %21’i ise komünist bir adaya oy verebileceğini belirtti.
65 yaş üstü katılımcıların %64’ü kapitalizm fikrine olumlu bakarken, Y Kuşağı katılımcılarının yalnızca %42’si kapitalizmi olumlu görüyor.
 
Che Guevara’ya sempati besleyenlerin oranı %37
 

Katılımcılara komünist liderlerin isimleri sorulup bu liderler hakkında olumlu veya olumsuz düşüncelerini belirtmeleri istendi.

Katılımcıların %37’si Che Guevara hakkında olumlu görüş bildirirken, %63’ü olumsuz görüş bildirdi. Marx için olumlu görüş bildirenlerin oranı %34, Lenin için ise %25.

Araştırmanın tamamı İngilizce olarak buradan okunabilir.