Xi Jinping’den internet vurgusu

Xi Jinping, internetin ülkeye ve halka daha fazla yarar getirmesinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Xi Jinping’den internet vurgusu

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, bugün başkent Pekin’de düzenlenen İnternet Güvenliği ve Bilişim Çalışmaları Toplantısı’nda, internetin ülkeye ve halka daha fazla yarar getirmesinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Xi Jinping, toplantıda yaptığı konuşmada, ekonomik ve toplumsal gelişmelerin inovasyon, koordinasyon, yeşil kalkınma, açıklık ve paylaşımcılık gibi ilkeler doğrultusunda gerçekleşeceğini söyledi.

Sanal ekonomi ile gerçek ekonominin birbirine kenetlenmesi gerektiğini dile getiren Xi Jinping, halkın beklenti ve ihtiyaçlarının karşılanarak bilişim hizmetlerinin iyileştirileceğini kaydetti. Çin merkezli e-ticaret sitesi Alibaba, son yıllarda bu konuda lider sayılabilecek bir konuma ulaştı.

Konuşmasında, Çin’de iyi bir siber ortam yaratılacağını ifade eden Çin Cumhurbaşkanı Xi, internetin kamuoyunu yönlendirici rolüne önem verilmesinin yanı sıra, internetin halkın iradesini yansıtan bir platform hâline getirilmesi gerektiğini belirtti.

Xi Jinping, internet teknolojilerinde daha büyük başarılar elde edilmesi gerektiğine de dikkat çekerek, Çin’in siber güvenlik savunma kabiliyetinin güçleneceğine işaret etti. Cumhurbaşkanı Xi Jinping, internetle ilgili yasama sürecinin hızlandırılması ve denetleme tedbirlerinin iyileşmesi talebinde bulundu.

Xi Jinping, ayrıca Çinli firmaların kendi güçlerine dayanarak teknolojik inovasyon yapmaya ve uluslararası rekabet güçlerini artırmaya teşvik edileceğini sözlerine ekledi.