Xi Jinping Sri Lanka Başbakanı ile görüştü

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Büyük Halk Sarayı'nda Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremasinghe'yle görüştü.

Xi Jinping Sri Lanka Başbakanı ile görüştü

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Büyük Halk Sarayı’nda Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremasinghe’yle görüştü.

Çin ve Sri Lanka’nın uzun vadeli bir dostluğa sahip olduğunu ifade eden Xi, iki ülkenin çekirdek çıkarları ve ortak ilgi alanlarında birbirine destek vererek, karşılıklı yarar ve kazanç temelinde işbirliği gerçekleştirdiğine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Xi, Çin’in Sri Lanka’yla stratejik işbirliği ve ortaklık ilişkilerini ilerletmeye hazır olduğunu kaydetti.

Xi Jinping, Çin ve Sri Lanka’nın kendi gelişme stratejilerini daha sıkı şekilde kenetleyerek, ikili ilişkileri ilerletmeleri çağrısında bulundu.

Xi, Sri Lanka’ya yapılacak olan 1,4 milyon dolarlık “Port City” için izin çıkmasına sevindiğini belirtti. Ayrıca Çin bankalarının Sri Lanka’ya kredi sağlayacağının altını çizdi.

Xi, Çin’in Sri Lanka’yla Birleşmiş Milletler, ASEAN Forumu ve Güney Asya Bölgesel İşbirliği Birliği gibi çerçevelerde temas ve koordinasyonu güçlendirmeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremasinghe, Çin’in global ekonomik istikrar ve büyümede oynadığı aktif rolü takdirle değerlendirdiklerini belirterek, uzun zamandan beri kendilerine verdiği yardım ve destekten dolayı da Çin’e teşekkür etti.

Çin’in ortaya koyduğu Bir Kuşak-Bir Yol çağrısına aktif şekilde katılmaya hazır olduklarına değinen Wichremasinghe, Çin’le Güney Asya Bölgesel İşbirliği Birliği gibi platformlarda işbirliğini pekiştirmeye hazır olduklarını söyledi.