WSJ: AB Türkiye ile müzakerelerin dondurulması için toplanacak

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, AB dışişleri bakanlarının önümüzdeki hafta, Türkiye ile müzakerelerin dondurulmasını tartışacaklarını yazdı.

WSJ: AB Türkiye ile müzakerelerin dondurulması için toplanacak

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Avrupa Birliği’ne üye 28 ülkenin dışişleri bakanlarının önümüzdeki hafta, Türkiye ile müzakerelerin dondurulmasını tartışacaklarını yazdı.

BBC Türkçe‘nin aktardığı haberde, adını açıklamayan üst düzey iki yetkili, Pazartesi günü Brüksel’de karar için yapılacak toplantı öncesi birliğe üye ülkeler arasında bir bölünmenin söz konusu olduğunu açıkladı.

Habere göre, bazı ülkeler, mültecilerin geri kabulü anlaşması ve IŞİD’e karşı yürütülen mücadeleyi etkileyececeği gerekçesiyle, “müzakereleri durdurma” kararına mesafeli duruyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’in “İdam cezasını geri getirmediği takdirde Türkiye ile anlaşmaları sonlandırmak büyük bir diplomatik hata olur” sözlerinin de yer aldığı haberde, Çarşamba günü yayımlanacak İlerleme Raporu’nun taslağına ilişkin de ayrıntılar bulunuyor.

Wall Street Journal’in bazı detaylarını açıkladığı taslağa göre, Türkiye, 2015 yılı ile kıyaslandığında, ‘hukukun üstünlüğü, basın özgürlüğü ve insan hakları’ konusunda geriye gitti.