Washington Post'tan Kerry'nin açıklamalarına düzeltme

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Türkiye'nin NATO üyeliğinin tehlikeye girebileceği uyarısını yaptı.

Washington Post'tan Kerry'nin açıklamalarına düzeltme

ABD Dışişleri Bakanı’nın AB yetkilileriyle gerçekleştirdiği toplantının ardından yaptığı açıklamaları “Kerry, Türkiye’nin NATO üyeliğinin riske girebileceği konusunda uyardı” başlığıyla okuyucularına duyuran Washington Post’tan düzeltme geldi.

Haberden çıkardı

Söz konusu başlığı ve bu doğrultudaki ifadeleri haberden çıkaran Washington Post, ABD Dışişleri Bakanı’nın “Demokrasi NATO’nun bir gereksinimidir” şeklindeki sözlerini aktardı ve “Kerry, NATO’nun önümüzdeki günlerde Türkiye’yi dikkatle izleyeceğini söyledi” ifadesine yer verdi.

Washington Post’un haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de NATO’nun Türkiye’yi dikkatli bir şekilde izleyeceğini yineledi ancak “üyeliğinin tehlikede olduğunu söylemek için çok erken olduğunu” sözlerine ekledi.

‘Türkiye’nin NATO üyeliği tehlikeye girebilir’ diye vermişti

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry, Türkiye’nin idam cezasını geri getirecek bir yönde adım atması durumunda NATO üyeliğinin tehlikeye girebileceğini kaydetti. AK Parti’yi “demokratik ilkelere” uygun davranmaya çağırdı.

Washington Post’un haberine göre Kerry, bunun en önemli gerekçesi olarak ordu yöneticileri arasındaki karmaşayı gösterdi.