Vodafone Arena taraftardan korktu!

Beşiktaş’ın 350 milyon TL’ye mal olan stadı Vodafone Arena bugün açılıyor.

Vodafone Arena taraftardan korktu!

Vodafone Arena açılışına ‘Erdoğan protesto edilmesin’ diye taraftar alınmayacak.

Galatasaray’ın stadı TT Arena’nın açılışında yuhalanan dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Vodafone Arena’da bu kez ‘riske’ girmedi. Erdoğan’dan ‘Görülmüştür’ damgası olmayan Vodafone Arena’ya alınmayacak.

Beşiktaş’ın 350 milyon TL’ye mal olan stadı Vodafone Arena bugün açılıyor. 15.30’daki açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Olası tepkilerden korkulduğu için açılışa taraftar alınmayacak, ‘Saray’dan onaylı 6 bin kişi, stadın açılışını tribünden izleyebilecek.

Açılışa 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Eski Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Schuster başta olmak üzere Beşiktaş’ın eski teknik direktörleri, futbolcuları ve yöneticileri de katılacak. Açılışa alınmayacak Çarşı taraftar grubunun bir “iş” yapmasından çekiniliyor.

Basına da sansür geldi

Açılışta basına da ‘sansür’ uygulandı. Cumhurbaşkanlığı’ndan bir yetkili, “Cumhurbaşkanımızın yer aldığı hiçbir etkinliğe Sözcü gazetesi akredite edilmiyor” açıklaması yaptı. Stad çevresi düzenlenemediği için ‘olay çıkar’ korkusuyla stada seyirci de alınmayacağı belirtiliyor.