Vietnam Komünist Partisi 12. Kongresi devam ediyor: ABD yanlısı Dung adaylıktan çekildi

Vietnam Komünist Partisi 12. Kongresi başkent Hanoi’de devam ediyor. Salı günü başlayan kongreden gelen bilgilere göre mevcut başkan Nguyen Phu Trong ile yarışacak olan mevcut başbakan Nguyen Tan Dung kongrenin iznini alarak başkanlık ve genel sekreterlik adaylıklarından çekildi. İşadamları tarafından sempati ile yaklaşılan Dung’un adaylık hamlesi partinin ileri gelenleri tarafından şüpheli bulunmuştu. Ayrıca Dung devlet... View Article

Vietnam Komünist Partisi 12. Kongresi devam ediyor: ABD yanlısı Dung adaylıktan çekildi

Vietnam Komünist Partisi 12. Kongresi başkent Hanoi’de devam ediyor. Salı günü başlayan kongreden gelen bilgilere göre mevcut başkan Nguyen Phu Trong ile yarışacak olan mevcut başbakan Nguyen Tan Dung kongrenin iznini alarak başkanlık ve genel sekreterlik adaylıklarından çekildi.

İşadamları tarafından sempati ile yaklaşılan Dung’un adaylık hamlesi partinin ileri gelenleri tarafından şüpheli bulunmuştu. Ayrıca Dung devlet işletmelerini iyi işletememek ve zarara sokmakla suçlandı. Dung ABD yanlısı, Çin karşıtı, reformist yanıyla dikkat çekerken, Trong ise ABD ile ilişkilerde daha temkinli, Çin ile daha yakın bir konumda bulunuyor.

Kongrenin önemli bir bölümü tamamlandı. 200 üyeden oluşan Merkez Komite seçimlerinde üyelerin büyük kısmı yerlerini korudu. 28 bakanlığın, Başbakan Dung da dahil olmak üzere 16’sı değişti. Kongrenin kalan 2 gününde kabinenin netleşmesi bekleniyor.