VİDEO | Yüz binler Havana’da Fidel’i uğurladı

26 Kasım 2016 günü hayatını kaybeden Fidel Castro için dün Küba’nın başkenti Havana’da bulunan Devrim Meydanı’nda yüz binlerce kişinin katıldığı bir tören düzenlendi.

VİDEO | Yüz binler Havana’da Fidel’i uğurladı

26 Kasım 2016 günü hayatını kaybeden Küba Devrimi’nin lideri Fidel Castro için dün Küba’nın başkenti Havana’da bulunan Devrim Meydanı’nda yüzbinler ve dünyanın bir çok ülkesinden devlet görevlilerinin katıldığı bir tören düzenlendi.

Venezuelaa Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales gibi Latin Amerika’nın ilerici birikiminin temsilcilerinin de katıldığı veda törenine Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega ve Vietnam, İran, Rusya, Belarus ve Namibia’dan ise temsilciler katıldı.

Törende Küba Devlet Başkanı Raul Castro bir konuşma yaptı

Raul Castro, “Taziye mesajları ve desteklerini belirten dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Fidel’in düşünceleri bugün bu meydanda yeniden yankılanıyor. 1961 yılında bu meydanda Fidel ile birlikte cehaleti bitirdik. Fidel’in de söylediği gibi gençlik geleceği ellerinde tutuyor. Bugün burada bulunarak mücadeleyi sürdüreceğimizi belirtiyoruz.” dedi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro da bir konuşma yaptı

Maduro, “Fidel aramızdan aklanmış ve yenilmemiş olarak ayrılıyor. Fidel, Evo Morales’e (Bolivya Devlet başkanı) ’90 yaşına kadar yaşayacağım ve ben zaten yapmam gerekenleri yaptım, sıra sizde’ demişti. Küba Devrimi’nin desteği olmasaydı Bolivarcı Devrim süreci çok daha zorlu olacaktı. Fidel ve Jose Marti için sosyalizm bayrağını yükseltmek artık bizim görevimiz ve bunu yerine getireceğiz.” dedi.

Devrim Meydanı’nda bulunan Küba halkının konuşmalar sırasında sık sık “Hasta La Victoria Siempre” ve “Ben Fidel’im” sloganları attığı görüldü.

Fidel’in küllerini taşıyan bir karavan bugün Küba’nın doğusunda bulunan Santiago de Cuba şehrine doğru yola çıkacak ve Jose Marti’nin de bulunduğu Santa Ifigenia mezarlığında sonsuzluğa uğurlanacak.

 

(Fotoğraflar: telesurtv.net)