VİDEO | Yeni Şafak'tan yargısız infaza 'dua' ile meşruiyet çabası

Yeni Şafak gazetesi, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde geçtiğimiz Kasım ayında yapılan bir operasyonda polislerin 3 kişiyi infaz ettiği görüntüleri dua okuyorlar diye meşrulaştırmaya çalıştı.

VİDEO | Yeni Şafak'tan yargısız infaza 'dua' ile meşruiyet çabası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlar ile buluşmasında yaptığı konuşmada “bin yıllık mücadele”den bahsetmesinden sonra Yeni Şafak gazetesi de Kasım ayında Silvan’da ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında yapılan operasyonlarda çekilen infaz görüntülerini “Polis üç teröristi vurmadan Enfal Suresi’ni okuyor” başlığıyla Kürt illerinde “cihat savaşı” sürdürülüyormuş gibi servis etti.

Yeni Şafak, görüntüleri Twitter hesabından “Polis teröristlere ateş etmeden önce Enfal Suresi 17. ayeti ‘ve mâ rameyte iz rameyte ve lâkinnallâhe ramâ’ okuyor’ şeklinde paylaşırken yargısız infaz görüntülerini dua okunmasıyla meşrulaştırmaya çalıştı.

Görüntülerde, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde geçtiğimiz Kasım ayında yapılan bir operasyonda polislerin 3 kişiyi nasıl infaz ettiği görülüyor. Zırhlı araç içerisinde geçen konuşmalarda, hiçbir uyarı dahi yapılmadan nasıl ateş açıldığı ve ateş açma emri verilmeden önceki tartışmalar duyuluyor.

Skandal görüntülerde, polislerin “Ve attığın zaman da sen atmadın ama Allah attı” manasına gelen “ve mâ rameyte iz rameyte ve lâkinnallâhe ramâ” ayetini okuduktan sonra 3 kişiye ateş açması, devletin bölgede insan canını nasıl hiçe saydığı bir kez daha gözler önüne seriyor.

İşte o skandal görüntüler:

https://youtu.be/IVZ5To4rTHc