VİDEO | Ücretleri ödenmeyen işçiler inşaat malzemelerini böyle söktü

Aydın'ın Efeler ilçesinde paralarını alamayan ve haksız yere işten çıkarılan işçiler, çalıştıkları inşaatın malzemelerini söktü.

VİDEO | Ücretleri ödenmeyen işçiler inşaat malzemelerini böyle söktü

Aydın’ın Efeler ilçesinde paralarını alamayan işçiler, çalıştıkları inşaatın malzemelerini söktü.

Efeler ilçesi Güzelhisar Mahallesi’nde inşaatı devam eden Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü yeni binasında çalışan 27 işçinin paralarını alamadıkları için başlattıkları eylem ikinci gününe girdi.

Yüklenici firmadan 2 aydan bu yana tam maaş alamadıklarını söyleyen 27 işçiden 6’sı binanın üstüne çıktı. İşçiler, inşaatın son katına astıkları “Bu iş yerinde grev vardır” pankartıyla seslerini duyurmaya çalıştı. Çevreden geçenlerin olayı bildirmesi üzerine bölgeye sevk edilen çok sayıda itfaiye ve 112 Acil Servis ekibi önlem aldı. Polisin tüm çabalarına rağmen ikna olmayan işçiler, inşaattan söktükleri malzemeleri aşağıya fırlattı.

İşçiler eylemlerini sürdürürken, inşaat önünde bir başka inşaat işçisi Ali Karakuş, çalışma koşullarını şu ifadelerle anlattı:

“Valiliğe giderek şikayetimizi aktardık. 19 Kasım Cuma gününden bu yana maaşlarımızın tamamı yatırılmadığı için çalışmıyoruz. İki aydır, maaşlarımızın sadece asgari tutarı olan 1300 lira yatırılıyor. Geçtiğimiz gün yemeklerimizi de kestiler. Hepimizin derdi iki lokma ekmek. Evimize para gönderemiyoruz, açız mağduruz. Hakkımızı istiyoruz.”

İşte o görüntüler: