VİDEO | TKH Gençliği işten kovduğu işçileri salondan attıran Şişecam patronuna cevabını verdi

İşten kovdurduğu Şişecam işçilerini salondan da çıkarttıran Şişecam Genel Müdürü Ahmet Kırman, TKH Gençliği'nin soruları karşısında çareyi öğrencilere hakaret etmekte buldu.

VİDEO | TKH Gençliği işten kovduğu işçileri salondan attıran Şişecam patronuna cevabını verdi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından düzenlenen “kariyer günleri” etkinliğine sponsor olan Şişecam şirketinin Genel Müdürü Ahmet Kırman konuşma yapmak üzere geldiği İTÜ’de önce işten kovduğu cam işçileri ve ardından Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Gençliği tarafından “sürprizler” ile karşılandı.

Konuşma yapmak üzere etkinliğin düzenlendiği salona gelen Ahmet Kırman’ı önce cam işçileri karşıladı. Mersin’deki Şişecam fabrikasında çalışırlarken işten kovulan cam işçilerinin salonda olduğunu öğrenen Şişecam Genel Müdürü salonun arka kapısından kaçmak zorunda kaldı. Kırman’a karşı haklarını savunmak isteyen cam işçileri ise salondan çıkartıldılar.

Kırman, konuşmasını yapıp sorular bölümüne geçtiğinde ise bu kez TKH Gençliği’nin protestosuyla karşı karşıya kaldı.

TKH Gençliği’nden Anıl Çevik, Ahmet Kırman’ın konuşmasında Şişecam’ın cam sanayisi sektöründeki konumu ile övünmeleri ve işçileriyle arasının ne kadar iyi olup ne kadar sahip çıktığını anlatmasına cevaben 2014 yılında grev kararını Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklatmasını, 2015’te Mersin fabrikasındaki işçilerin işten çıkartılmasını ve mahkeme kararıyla yasaya aykırı olarak gerçekleştirildiği kabul edilip iptal edilen Kristal İş Sendikası Genel Kurulu öncesinde sendikanın patron yandaşı yönetiminin seçilmesi için yüzlerce kişinin “geçici işçi” statüsünde işe alınması gibi uygulamaları hatırlattı.

TKH Gençliği üyesi Çevik, haklarını arayan Şişecam işçilerinin salondan çıkartıldığını söyleyerek “Kendi işçilerinizden neden bu kadar korkuyorsunuz? İşçilerin sırtından milyonlarca dolar kar etmekle övünüp bunu emekçi çocuklarına ‘kariyer’ diye pazarlamaktan hiç utanmıyor musunuz?” diye sordu.

Sorular karşısında neye uğradığını şaşıran Kırman çareyi öğrencilere hakaret etmekte buldu.

İşte TKH Gençliği’nin Şişecam Genel Müdürü Ahmet Kırman’ya hazırladığı o sürprizin görüntüleri:

https://youtu.be/xAHbbNfw-U0