VİDEO | Milli Eğitim Bakanı 'Reis'li mülakat sorusunu bu sözlerle savundu!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 15 bin sözleşmeli öğretmen ile 5 bin dershane öğretmeninin alımındaki sözlü sınavında, adaylara alanları dışında sorular yöneltildiğine ilişkin iddialara yanıt verdi. Yılmaz, kendisine sözkonusu iddiayı soran gazeteciye “Reis hakkında ne düşünüyorsun” sorusu havuzda yok, biz belirlemedik. Ancak bir kişi havuzun dışına çıkıp sorduysa bu mülakatı haksız... View Article

VİDEO | Milli Eğitim Bakanı 'Reis'li mülakat sorusunu bu sözlerle savundu!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 15 bin sözleşmeli öğretmen ile 5 bin dershane öğretmeninin alımındaki sözlü sınavında, adaylara alanları dışında sorular yöneltildiğine ilişkin iddialara yanıt verdi.

Yılmaz, kendisine sözkonusu iddiayı soran gazeteciye “Reis hakkında ne düşünüyorsun” sorusu havuzda yok, biz belirlemedik. Ancak bir kişi havuzun dışına çıkıp sorduysa bu mülakatı haksız yere mi düşürür? Sever sevmez, beğenir beğenmez. Turgut Reis der Piri Reis der veya bir başka reis. Bunun ne zararı var?” diyerek yanıt verdi. Bakan’ın açıklamasını yaparken sesini yükseltmesi ve sinirlenmesi dikkat çekti.

MEB’in darbe girişiminin ardından açığa aldığı öğretmenlerden doğan boşluğu kapatmak için geliştirdiği sözleşmeli öğretmen uygulaması kapsamında yapılan mülakatlarda adaylara “Ahlaklı olmak insana neler kazandırır?”, “Ömer Halisdemir hakkında ne düşünüyorsun?”, “Reis denilince aklına kim geliyor?, “15 Temmuz sürecini değerlendirdin? gibi soruların sorulduğu ortaya çıkmıştı.

İşte Bakan’ın sözleri:

https://www.youtube.com/watch?v=p6W57CBWLuE