VİDEO | Maraş'ta 'cihatçı kampı' istemiyoruz diyen halka jandarma saldırısı

Maraş ve Pazarcık arasında Alevi köylerinin bulunduğu bölgeye 25 bin kişilik mülteci kampı yapılmasına karşı eylem yapan halka jandarma biber gazıyla saldırdı.

VİDEO | Maraş'ta 'cihatçı kampı' istemiyoruz diyen halka jandarma saldırısı

Maraş ve Pazarcık arasında Alevi köylerinin bulunduğu bölgeye 25 bin kişilik mülteci kampı yapılmasına karşı daha önce sınırda yapılan kampları örnek gösteren ve ‘cihatçı’ tehlikesine karşı eylem yapan halka jandarma biber gazıyla saldırdı.

Terolar köyünde bir araya gelen 10 bine yakın kişi özellikle geçmişte yaşanan Maraş Katliamı’nı da hatırlatarak bölgede yapılacak mülteci kampına karşı çıkıyordu. Kahramanmaraş, Mersin, Erzincan, Adana, Malatya, Hatay ve Tarsus’tan gelen Alevi örgütlerinin de yer aldığı eylem sürdürülen nöbet eylemine destek için yapılan çağrı üzerine bir araya geldi.

İşte saldırıdan hemen sonrasının görüntüleri;

https://www.youtube.com/watch?v=GR1JugL9Pgk

Çadır kentin taşınacağı bölgedeki 6’sı Alevi, 2’si Sünnilerin yaşadığı 8 mahallenin sakinleri, Suriyeli sığınmacılar için kurulacak konteyner kentinin başka bir yere yapılmasını istiyor. Bölge sakinleri, konteyner kentin kurulacağı alana daha önce de çadır kurup nöbet eylemi başlatmıştı.

Köylülerin ortak mera alanı olarak kullandığı 360 dönümlük araziye 600 konutluk ve 25 bin kişilik konteynır kentin kurulması planlanıyor. Konteynır kentin yapım ihalesi ise Taksim Yayalaştırma Projesi’ni de alan hükümet destekli Kalyon İnşaat’a verildi.