VİDEO| Kimlik göstermeye itiraz eden öğrencilere saldırı ve gözaltı

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü girişi sırasında kimlik kontrolü ve üst araması yapmak isteyen polis öğrencilere saldırarak 9 kişiyi gözaltına aldı. Kampüse girerken kimlik göstermek istemediği için gözaltına alınan 9 öğrencinin, başka gözaltılar da olabileceği gerekçesiyle gözaltı araçlarında bekletildiği belirtiliyor. Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, ilkbahar dönemi başlarken yeni bir “güvenlik” kararı alarak üniversite giriş – çıkışlarında öğrencilere... View Article

VİDEO| Kimlik göstermeye itiraz eden öğrencilere saldırı ve gözaltı

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü girişi sırasında kimlik kontrolü ve üst araması yapmak isteyen polis öğrencilere saldırarak 9 kişiyi gözaltına aldı.

Kampüse girerken kimlik göstermek istemediği için gözaltına alınan 9 öğrencinin, başka gözaltılar da olabileceği gerekçesiyle gözaltı araçlarında bekletildiği belirtiliyor.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, ilkbahar dönemi başlarken yeni bir “güvenlik” kararı alarak üniversite giriş – çıkışlarında öğrencilere kimlik kontrolü ve üst araması uygulaması başlatacak. Yerleşkeye girecek araçlara bagaj araması da yapılmasını isteyen üniversite yönetimi, yerleşke içerisinde cam şişede ürün satılmasını da yasakladı.

Yeni dönemle birlikte Üniversite’nin giriş kapılarında sayıları arttırılan özel güvenliklere sivil polislerin eşlik etmesi dikkat çekiyor.

Tayyip Erdoğan’ın hedef göstermesinin ardından “Barış için Akademisyenler” bildirisine imza atan 121 öğretim üyesi hakkında soruşturma başlatan Ankara Üniversitesi 9 Şubat’ta dekanlık ve öğretim üyelerine gönderdiği yazıyla bahar dönemi için yeni güvenlik uygulamalarının başlayacağını duyurmuştu.

Rektörlüğün yazısında, 10 Şubat’tan itibaren Cebeci yerleşkesi giriş-çıkışlarında özel güvenlik personellerince kimlik kontrolleri, düzenli olarak üst araması, taksi dâhil üniversite giriş kartı olmayan araçların yerleşkeye alınmaması, gerek görülen araçlarda bagaj araması yapılması kararları yer alıyor.

Yeni uygulama, öğretim üyeleri ve öğrenciler arasında İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın operasyonların devam ettiği Güneydoğu bölgeleri dışında büyükşehirlerde de kurulacak “tahkimatı güçlü kalıcı karakol gibi güvenlik merkezleri” kararına benzetilirken öğrenciler uygulamaya, “Üniversitemiz açık hava cezaevine dönüştürüldü” diyerek tepki göstermişti.

https://www.youtube.com/watch?v=RShzjAvOwGQ