VİDEO | İdeoloji karmaşası yaşayan hoca

Furkan Vakfı adıyla faaliyet yürüten gerici cemaatin liderliğini yapan Alparslan Kuytul'un vakfın internet hesaplarından yayınlanan videosu bir "ideoloji karmaşası" yaşadığını gözler önüne seriyor.

VİDEO | İdeoloji karmaşası yaşayan hoca

Alparslan Kuytul, Furkan Vakfı adıyla faaliyet yürüten gerici cemaatin liderliğini yapıyor. Vakfın internet hesaplarından yayınlanan bir video ise bir süre öncesine kadar AKP’yi savunurken bir süredir AKP karşıtlığı yapmaya başlayan Kuytul’un bir “ideoloji karmaşası” yaşadığını gözler önüne seriyor.

4 Mart tarihli videoda, Kuytul tarafından “Zaman gazetesine yapılan kayyum ataması ile beraber Türkiye’deki gidişatı nasıl görüyorsunuz” sorusu cevaplanıyor.

Kayyum atanması kararına karşı sert bir çıkış yapan Kuytul, “Hukukun üstünlüğü diye bir şey kalmadı. Hukuk diye bir şey yok. Üstünlerin hukuku var Türkiye’de.” derken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Anayasa Mahkemesi’nin kararını tanımıyorum, saygı duymuyorum” sözlerini eleştirip “Cumhurbaşkanı’nın Anayasa Mahkemesi kararını tanımama hakkı varsa Zaman gazetesinin sahiplerinin de yerel bir mahkeme kararını tanımama hakları yok mudur?” diye soruyor.

Daha sonra kendisini toparlayan Kuytul, İslamcıların “Anayasa bizim anayasamız değil” tezlerini hatırlaması üzerine Erdoğan’a bu kez “Anayasa Mahkemesi’ni savunduğum için değil bir şey anlatmak için söylüyorum. Madem ki Anayasa Mahkemesi kararını tanımamak mümkünmüş neden şimdiye kadar hiçbir haram için bu tepkiyi göstermediniz? Mesela laikliği de tanımıyorum deseniz, olmuyor mu?” diye çıkışıyor.

Sözlerini “Şu son 2 yıldır diye eski Türkiye bitti, yeni bir Türkiye başlıyor” diye sürdüren Kuytul, sorumluluğu ise “derin güçlere” yüklüyor. Alparslan Kuytul, Türkiye’nin Suriye, Irak, Ürdün, Libya, Yemen gibi bir Ortadoğu ülkesi yapılmak istendiğinden şikayet ederken Türkiye’nin bu “derin güç” tarafından diktatörlüğe götürüldüğünü ve bunu bahane ederek Türkiye’ye müdahaleye ve ülkeyi bölmeye kalkışacaklarını söylüyor.

Bir yandan şehirlere tanklarla saldırılmasını ve kentlerin boşaltılmasını eleştiren Kuytul, “Derin devlet, Türkiye’deki özgürlüğü fazla bulmaktadır. Artık bunu azaltalım, Suriye gibi olalım diyorlar.” diye şikayet ediyor. Bir anda özgürlük savaşçısına dönüşen Kuytul’un konuşması bir “ideoloji karmaşısı” yaşadığına işaret ediyor.

İşte Kuytul’un o konuşması;

https://youtu.be/xqUZ1cnS8Cg