VİDEO | Habertürk Erdoğan'ı eleştiren akademisyeni stüdyodan kovdu

Habertürk'te yayınlanan Enine Boyuna programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz'da halkı sokağa çağırmasını eleştiren Prof. Dr. Nurşen Mazıcı stüdyodan çıkarıldı.

VİDEO | Habertürk Erdoğan'ı eleştiren akademisyeni stüdyodan kovdu

Habertürk’te yayınlanan Enine Boyuna programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz’da halkı sokağa çağırmasını eleştiren Prof. Dr. Nurşen Mazıcı, reklam arasında stüdyodan çıkarıldı.

Habertürk’te Ece Üner’in sunduğu Enine Boyuna programına katılan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurşen Mazıcı, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın güvenliğin sağlanmadan halkı sokağa çağırmasının yanlış olduğunu belirterek “O gece ölenlerin hepsinin canı en az Tayyip Erdoğan’ın canı kadar değerlidir” dedi. Ancak Mazıcı’nın “şehit” demeyip “ölenler” demesi tartışmalara neden oldu.

Mazıcı’nın bu sözleri üzerine AKP’ye yakınlığıyla bilinen hukukçu Rıza Saka ve gazeteci Süleyman Özışık “Sen demokrasi şehitlerine hakaret edemezsin” dedi. Mazıcı bir akademisyen olduğunu ve bilimsel konuştuğunu söyleyince de Saka “İsminin önünde akademik ünvan olunca söylediği sözler bilimsel olmaz” dedi. Mazıcı ise “Buna siz mi karar vereceksiniz?” diye yanıt verdi. Saka “Halk sizin bunları söylemenizi beklemiyor. Sizi bu yüzden buraya çıkarmadılar” diyerek Mazıcı’nın özür dilemesini istedi.

Sözlerinde ısrar eden Mazıcı ise “Ben bilimsel bir tespit yaparken ‘şehit’ demek zorunda değilim. Şehitlik dini bir kavramdır” ifadelerini kullandı.

https://www.youtube.com/watch?v=U7mb1fBEk9k

Marmara Üniversitesi’nden kınama da gecikmedi

Mazıcı’nın yayından alınmasını ardından görevli olduğu Marmara Üniversitesi de, Twitter hesabından yaptığı gece yarısı açıklamasıyla Mazıcı hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.