VİDEO HABER | Beyazıt'ta KHK protestosu: Üniversiteler akademisyenlerindir, çalışanlarındır, öğrencilerindir

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü önünde, görevden alınan akademisyenler için büyük protesto düzenlendi.

VİDEO HABER | Beyazıt'ta KHK protestosu: Üniversiteler akademisyenlerindir, çalışanlarındır, öğrencilerindir

İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt Yerleşkesi ana kapısı önünde yapılan eylemle, rektörlük seçimini düzenleyen Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ve akademisyenlerin ihraç edilmesi protesto edildi.

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile görevden alınan akademisyenler için İstanbul Üniversitesi (İÜ) Beyazıt Kampüsü önünde eylem düzenlendi. Görevden almalara ve rektörlük seçimlerinin kaldırılmasına tepki gösteren akademisyen, öğrenci ve meslek örgütleri Beyazıt Yerleşkesi ana kapısı önünde bir araya geldi.

Eylemde okunan basın açıklamasında, “Bütün bağımsız kurumlar ele geçirilmeye çalışılmaktadır. Bu durumun son ispatı kötü bir ironi ile 29 Ekim günü yayınlanan 675 ve 676 sayılı kanun hükmünde kararnamelerdir. OHAL bahanesiyle ve kanun hükmünde kararnameler ile 10 binden fazla kamu görevlisi ihraç edilmiştir. Üniversitelere Cumhurbaşkanının keyfi rektör atamasının önü açılmıştır. Şiddetle tekrar bunu kınıyoruz, şiddete karşı olduğumuz halde. Üniversiteler akademisyenlerindir, çalışanlarındır, öğrencilerindir. Onların karar verme süreci içinde rektörler seçilmelidirler” denildi.