VİDEO | Gerici vakfın yurdunda öğrenciye tekme tokat müdür dayağı

İstanbul'da gerici bir vakfa bağlı yurtta kalan öğrencinin feci şekilde darbedildiği görüntüler kameralara yansıdı.

VİDEO | Gerici vakfın yurdunda öğrenciye tekme tokat müdür dayağı

AKP’nin koruması altındaki cemaat ve tarikatlara ait yurtlardan gelen dayak ve istismar haberleri bitmek bilmiyor.

İstanbul’daki Maltepe İmamet Hitabet ve İlmi Araştırmalar Vakfı’ adlı gerici vakfa bağlı Özel Mehmet Taşpınar Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan bir öğrenci, yurt müdürü tarafından feci şekilde darbedildi. Bir kameraya kaydedilen görüntülerde, öğrenciye önce tokat atan müdür, daha sonra öğrencinin başını masaya vuruyor ve yere düşen öğrenciye defalarca tekme atıyor.

Evrensel‘de yer alan habere göre, eçtiğimiz cuma günü yaşanan olayda, edindiğimiz bilgiye göre, Özel Mehmet Taşpınar Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdunda kalan bir öğrenci etüt salonunda telefonla oynadığı için önce telefonu elinden alındı. Yurt müdüründen telefonu isteyen öğrenci, Müdür Muhammet Torunoğlu tarafından feci şekilde darbedildi.

Yurt Müdürü öğrenci ile ‘helalleşmiş’!

Görüntüler üzerine aranılan Vakıf Müdürü Mehmet Arif, yaşanan olayı kabul ederken, yurt müdürü ile dayak mağduru öğrencinin ‘helalleştiğini’ söylüyor.

Arif, skandal görüntülere ilişkin, “Siz bana konuyu ilettikten sonra ben kendi çapımda araştırma yaptım. Yurt Müdürü çocuğun telefonunu alıyor, çocuğun telefonunu istemesi üzerine yaşanmış bir olay. Yurtta belli kurallar var. Oradaki Yurt Müdürünün bu şekilde davranması kesinlikle kabul edilir bir davranış değil. Olmaması gereken bir olay olmuş, yaşanmış. Çocuğa karşı yapılmış bir durum söz konusu. Yapılmaması, bir idarecinin yapmaması gereken bir durum. Uzlaşmaya varılmış halledilmiş bir mesele. Yurt Müdürü ile öğrencimiz helalleşmişler. Olayın takibi yapılacak ve idareciye gerekli cezalar verilecektir” ifadelerini kullanıyor.