VİDEO | Erdoğan’ı delirten o şarkı YouTube’de izlenme rekoru kırıyor

Alman NDR televizyon kanalının Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında hazırladığı mizah ve eleştiri içerikli video klibi ikinci kez ve Türkçe altyazılı yayınladı.

VİDEO | Erdoğan’ı delirten o şarkı YouTube’de izlenme rekoru kırıyor

Alman NDR televizyon kanalının Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında hazırladığı mizah ve eleştiri içerikli video klibi ikinci kez ve Türkçe altyazılı yayınladı. Türkiye’nin tepkisinden sonra video klip YouTube’de izleme rekoru kırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştirildiği “Erdowie, Erdowo, Erdoğan” adlı kliple, Türkiye ile Almanya arasında diplomatik krize yol açan NDR, klibi çarşamba akşamı bir daha yayınladı.

“Yumuşamadan yanayız, ateşin üzerine körükle gitmek istemiyoruz” diyen NDR, klipte bu kez Türkçe alt yazı da kullandı. Klibin ilk halini 4 milyon kişi izlerken Türkçe altyazılı versiyonu da kısa sürede 700 bin kişiye ulaştı. Alman medyası, hükümeti ve Dışişleri Bakanlığı’nı, Türkiye’nin Alman Büyükelçiyi Dışişleri’ne çağırmasına karşı uzun süre sessiz kalmakla eleştiriyor. Merkel hükümetini, mülteci politikasında Türkiye’ye bağımlı olduğu için sesini çıkaramamakla suçluyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Türkiye ile mülteci politikasında işbirliği nedeniyle hükümetin uzun süre sessiz kaldığı eleştirilerini reddetti. Steinmeier hem Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann’ın, hem müsteşar Markus Ederer’in Almanya’nın tavrını Türkiye’ye ilettiğini söyledi. Steinmeier, “Biz AB’nin bir partner ülkesinden bizim Avrupa değerlerimizi paylaşmasını bekleriz” dedi.

İşte o şarkı;

https://youtu.be/B9AZzBId8T4